Autobuze noi pentru cartierele rezidențiale noi din Tancodrom și Găvana!

de | 08.06.2022 07:30 | Știri, Administrație, Pitești

Pe 2 iunie, a sosit la Pitești primul autobuz electric din flota de 40 comandate de către municipalitate de la producătorul polonez  Solaris. Cu această ocazie, s-a anunțat și faptul că vor apărea trasee noi în municipiu, pentru anumite zone care, în prezent, nu sunt deservite de societatea Publitrans.

solaris autobuz electric

  • Noile rute de transport public în comun se vor introduce pe străzile aferente cartierelor rezidențiale precum Tancodrom și Găvana, iar acestea vor fi deservite de autobuze electrice de 10 metri lungime, care să poată circula pe arterele respective.
  • În acest sens, a fost deja depus proiect pentru achiziția a 15 mijloace de transport de asemenea dimensiuni, electrice, prin PNRR.

În următoarele luni vor fi aduse la Pitești și restul de 39 de autobuze din prima serie, o nouă tranșă fiind programată în iulie. Toate acestea vor fi în culorile clubului de fotbal FC Argeș, alb – violet, așa cum a solicitat, în mod expres, municipalitatea.

cristian gentea auto

După cum a declarat primarul Cristian Gentea, o parte dintre cele 40 de autobuze vor înlocui MAZ-urile, adică pe cele galbene, care nu au aer condiționat.

Autobuzele electrice vor circula pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B și vor intra „în pâine” de la 1 septembrie.

Mijloace de transport în comun electrice sunt dotate cu sistem video, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor, panouri digitale de informare a călătorilor, instalație de climatizare, atât pentru sezonul cald, cât și pentru cel rece, și rampă pentru accesul cărucioarelor, care este acționată manual. În cele mai vitrege condiții, au o autonomie de minimum 80 km.

emanuel rotaru autobuz electric e1654583801432 - Autobuze noi pentru cartierele rezidențiale noi din Tancodrom și Găvana!

Este generația nouă de autobuze Solaris, aceleași care circulă și la Cluj. Avem o flotă de top cu un parc auto adaptat în totalitate persoanelor cu dizabilități, singurul din țară la acest nivel. Avem 70 de mijloace de transport în comun euro6, 40 electrice, mai urmează 20 hibrid și 15 electrice de 10m, ce vor fi achiziționate prin PNRR. O să avem cea mai verde flotă.”, ne-a declarat directorul Publitrans 2000 SA, Manuel Rotaru.

Foto credit: apartamentetancodrom.ro


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

zoo electric

PROPUNERE: trenuleț electric către ZOO!
De 1 iunie, zona a fost un dezastru rutier!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Publitrans