anchetaonline.ro

Tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, construit în proporție de doar 12%

de | 06.07.2022 14:20 | Știri, Județean, Național, Politic

  • Tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, construit în proporție de doar 12%

 

Încă din luna martie, deputatul argeșean Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, atrăgea atenția ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, printr-o interpelare, despre faptul că ritmul lucrărilor la tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș s-a redus considerabil, solicitând explicații în acest sens. În urma interpelării sale, în luna martie ministrul a efectuat o verificare pe șantier, împreună cu șeful CNAIR, anunțând atunci o întârziere de 3 procente la un stadiu fizic de până la 10 %.

 

Din păcate, lucrările la autostradă se desfășoară în continuare cu greutate, conform unor informații publicate de curând de Asociația Pro Infrastructură.

 

de Miutescu

 

 

Am promis că voi monitoriza progresul la acest tronson de autostradă, al cărui contract de execuție s-a semnat la Pitești, în mai 2020, în prezența premierului de atunci, Ludovic Orban. De altfel, Guvernul Orban a deblocat proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu, cea mai importantă investiție de infrastrcutură pentru județul Argeș. Din păcate, veștile nu sunt deloc bune.

 

Astfel, Asociația Pro Infrastructură a atras atenția zliele acestea că pe lotul 5 al autostrăzii Pitești-Sibiu se înregistrează întârzieri față de graficul de execuție, tronsonul de 30 de kilometri fiind la doar 12 % după un an de la intrarea în șantier a constructorului WeBuild (Astaldi). Potrivit Asociației Pro Infrastructură, care a publicat cea mai recentă filmare cu drona a lotului Pitești-Curtea de Argeș, lucrările la terasamente sunt temporar blocate, riscând să trimită în faliment subcontractorii care sunt mobilizați, dar nu au front de lucru.

 

Constructorul italian a ajuns la un progres fizic de aproximativ 12%, la un an de la emiterea autorizației de construire. Termenul de execuție (2025) asumat de constructor la semnarea contractului trebuie respectat, iar argeșenii merită să circule în siguranță, pe autostradă, cel puțin între Pitești și Curtea de Argeș”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 

 

de Miutescu

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostradă Pitești-Curtea de Argeș | Pitești