Autostrada Unirii. CNAIR a făcut primul pas

de | 21.12.2022 18:20 | Știri, Administrație, După subiect, Național

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) cele două loturi ale Autostrăzii Unirii finanțate din fonduri nerambursabile prin PNRR. Capetele de la Târgu Mureș și Târgu Neamț sunt finanțate prin PNRR, iar lungimea totală este de circa 55 de kilometric.

Astăzi, CNAIR a transmis la ANAP documentațiile de atribuire pentru lansarea procedurilor de achiziție publică de proiectare și execuție pentru: Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Secțiunea I: Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătură la Autostrada A3; Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Secțiunea III: Leghin – Târgu Neamț.

Lungimea sectoarelor pentru care se inițiază licitațiile de Proiectare și execuție este: secțiunea I: Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legatura la Autostrada A3 – 24,4 km (inclusiv drumul de legătură în lungime de 2,4 km) și secțiunea III: Leghin – Târgu Neamț – 29,91 km. Durata fiecărui contract va fi de 30 de luni, din care 6 luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru etapa de execuție a lucrărilor. Cele două contracte vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR). ANAP are la dispoziție maxim 10 zile, conform legii, pentru a finaliza verificarea documentațiilor de atribuire. După validarea documentațiilor de atribuire, CNAIR va putea publica Anunțurile de Participare aferente contractelor pentru proiectarea și execuția lucrărilor, în cadrul cărora se va stabili și data de depunere a ofertelor, potrivit CNAIR.

Foto descriptiv. Sursă foto: Romania Libera.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CNAIR reziliază contractele cu Tirrena Scavi. Iată ce drumuri sunt afectate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR

Ultimele articole