anchetaonline.ro

Avertisment de la MApN! Fake news privind mobilizarea rezerviștilor

de | 12.10.2022 08:15 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un nou fake news a circulat în aceste zile, cu informații referitoare la mobilizarea rezerviștilor din România.

Astfel, MApN avertizează asupra acestor speculații. În acest sens, Ministerul Apărării a postat un mesaj pe Facebook, marți, informând că circulă un document, în online, care reprezintă o adresă trimisă de Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj către Asociația Medicilor de Familie din același județ.”

Speculațiile care acreditează ideea că acest document ar fi o dovadă a pregătirilor de mobilizare a rezerviștilor militari, pe care autoritățile statului român le-ar face pe ascuns, în contextul războiului din Ucraina, nu au nicio legătură cu realitatea.De fapt, potrivit prevederilor art. 47 din Legea nr 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, Direcțiile de sănătate publică transmit centrelor militare zonale și județene anual, până la data de 1 noiembrie, tabele cu cetățenii bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani care au afecțiuni medicale incompatibile cu serviciul militar”, a informat Ministerul Apărării.

De asemenea, instituția precizează că actualizarea bazelor de date a rezerviștilor se face permanent, așa cum prevede legea, nefiind o legătură cu războiul din Ucraina.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Teodosie ar fi ordonat execuţia deputatului Bălăşoiu pentru că s-a iubit cu şoferul lui frumos!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: