Avertisment din partea SUA: „Rusia ar putea ataca centre din România!”

de | 19.09.2022 17:46 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un avertisment fără precedent a fost lansat de SUA, potrivit The New York Times! Conform oficialilor de la Casa Albă, calmul aparent al lui Vladimir Putin nu este de bun augur și pentru a compensa înfrângerea din Harkov, armata rusă ar putea face alte mișcări.

Astfel, potrivit sursei citate, Rusia ar putea ataca centre de aprovizionare a armatei ucrainene din țări NATO, inclusiv din România sau Polonia.

Mai mult, este luat în calcul și scenariul potrivit căruia Kremlinul ar avea intenția de a detona o armă nucleară în Marea Neagră.

Multe dintre opțiunile pentru care se pregătesc analiștii de la Washington sunt sumbre: bombardamente nediscriminatorii asupra orașelor ucrainene, o campanie de ucidere a liderilor ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei – situate în țări NATO precum Polonia și România – care canalizează cantități extraordinare de arme, muniții și echipamente militare în țară”, scrie NYT într-un articol.

Foto Business Magazin

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atac cibernetic asupra Revolut! Datele a peste 50. 000 de clienți – compromise

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: NATO | Polonia | Rusia | Vladimir Putin

Ultimele articole