Atac cibernetic asupra Revolut! Datele a peste 50. 000 de clienți – compromise

de | 19.09.2022 17:01 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Un atac cibernetic asupra Revolut a avut loc, luni, 19 septembrie, iar datele a peste 50.000 de clienți au fost compromise, potrivit The Times.

Printre datele pe care hackerii au reușit să le acceseze se numără informații privind tranzacțiile. Cu toate acestea, se pare că nu au reușit să acceseze parolele, codurile PIN și detalii privind cardurile utilizatorilor.

Am fost afectați recent de un atac cibernetic extrem de țintit din partea unei terțe părți neautorizate care ar fi putut avea acces la unele dintre informațiile dumneavoastră pentru o perioadă scurtă de timp”, a transmis Revolut.

Atacul a fost făcut public după ce autoritatea de reglementare a datelor din Lituania, unde Revolut are o licență bancară, a dezvăluit scurgerea de informații.

Aplicația financiară Revolut s-a lansat în 2015, în Marea Britanie, oferind servicii de transfer de bani şi schimb valutar.

Foto Wall-street.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avertisment din partea SUA: „Rusia ar putea ataca centre din România!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: