Control inopinat în Piața Găvana din Pitești! Polițiștii locali au dat 10 amenzi!

de | 19.09.2022 16:07 | Știri, Eveniment, Județean, Pitești

  • Control inopinat într-o piață din Pitești!

 

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești au efectuat un control inopinat în Piața Găvana, din municipiul Pitești, astăzi, 19 septembrie, având ca scop verificarea modului de respectare a regulilor generale de comerț.

 

piata Pitești

 

Ca urmare a controlului, s-a constatat că mai mulți agenți economici și producători agricoli, din interiorul pieței, fie nu etichetau corespunzător prețurile produselor comercializate, fie practicau neafișarea acestora.

De asemenea unele produse aveau prețuri menite să inducă în eroare cumpărătorii (ex: 2,99 lei kg, zecimalele fiind scrise cu font foarte mic, greu observabil).

 

piata Pitești

 

Au fost verificați 45 de comercianți și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr.145/2014 modificată, în valoare de 5000 de lei, zona fiind monitorizată și în perioada următoare.

 

Acțiunile vor continua în toate piețele municipiului Pitești pentru a verifica buna organizare și desfășurare a actului de comerț, conform atribuțiilor stabilite prin lege”, anunță polițiștii locali.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Găvana | Piața Găvana | Pitești | Poliția Locală Pitești

Ultimele articole