O nouă creșă în Pitești! Este a treia aprobată doar luna aceasta!

de | 19.09.2022 14:32 | Știri, Administrație, Pitești

O nouă finanțare aprobată, din partea Primăriei Pitești, în cadrul PNRR, pentru o nouă creșă, în Pitești! Este vorba chiar de o a treia creșă după ce, pe 1 septembrie s-a anunțat că a fost aprobat contractul pentru alte două.

Finanțarea a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației după ce a fost depusă de Municipiul Pitești pentru obiectivul de investiții „Construire creșă mică, localitatea Pitești, Bd. Petrochimiștilor, nr.23, jud. Argeș, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C15, Componenta 15 – Educație.

Mai mult de atât, scopul proiectul vizat este accesului la educație timpurie, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, necesare în creșterea calității vieții generațiilor viitoare.

Primăria Municipiului Pitești anunță activități eligibile care vor avea loc în cadrul proiectului:

• Lucrări pentru amenajarea terenului, lucrări de demolare pentru eliberarea terenului;

• Lucrări de construire și dotare a obiectivului de investiții;

• Proiectare și asistență tehnică;

• Asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții;

• Alte cheltuieli (cote, taxe, avize, diverse și neprevăzute, organizare șantier).

Investiția de bază, absolut necesară orașelor aflate în creștere, trebuie să asigure creștea capacității sistemului de învățământ, pentru serviciile de educație timpurie antepreșcolară.

Proiectul propune construirea unei creșe pentru 40 copii. Construcția va avea regimul de înălțime parter, separate în 3 nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități – rampa acces, grupuri sanitare, coridoare etc. Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă, iar clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare.

Valoarea intervențiilor de mai sus este de 9.988.916,5692 lei TVA inclus, din care 9.988.916,5692 lei fără TVA reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA aferente cheltuielilor eligibile în valoare de 1.897.894,15 lei, cheltuieli asigurate din bugetul de stat.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

S-a dat startul construirii a două creșe în Pitești! Încă 110 noi locuri pentru copiii preșcolari!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole