Avertisment de la INFP: „Va avea loc un cutremur chiar mai puternic decât cel din ’77! Să ne pregătim pe cât se poate de repede”

de | 05.03.2023 13:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Avertisment de la INFP: „Va avea loc un cutremur chiar mai puternic decât cel din ’77! Să ne pregătim pe cât se poate de repede”

Avertisment de la reprezentanții INFP! Potrivit acestora, un cutremur chiar mai puternic decât cel din 1977 va avea loc în România, având în vedere activitatea seismică din România.

Însă, cercetătorii INFP nu au cum să estimeze în ce perioadă s-ar putea produce, dar trebuie „să ne pregătim pe cât se poate de repede acum”.

Sâmbătă, 4 martie, s-au împlinit 46 de ani de la cutremurul devastator din 1977, în urma căruia au murit 1.500 de oameni în toată țara. În Capitală, 33 de blocuri s-au prăbușit, iar alte sute de clădiri au fost avariate. Dintre cele peste 2.500 de clădiri care prezintă risc seismic, din București, doar 32 au fost consolidate din 1989 până acum.

Institutul pentru Fizica Pământului a organizat un tur prin Centrul Vechi al Bucureștiului, sâmbătă, iar cu acest prilej oamenii au putut să vadă în ce zone s-au prăbușit clădirile la seismul din 1977.

Un cutremur puternic sau chiar mai puternic decât cel din 1977 sau decât cel din 1940 până la urmă o să aibă loc la un moment dat. Vrancea nu dă semne de liniște când va avea loc acest cutremur. Important să nu ne bazăm pe iluzia predicției, ci să ne pregătim pe cât se poate de repede acum”, a declarat, Dragoș Toma Dănilă, cercetător INFP.

În România, de-a lungul timpului, au fost desfășurate programe de consolidare a clădirilor cu risc seismic, dar din păcate nu au oferit rezultatele așteptate, procesul de consolidare fiind îngreunat din cauza birocrației.

Foto descriptiv Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cercetătorul care a prezis cutremurul din Turcia: „Încă un seism puternic, de 7-8 pe Richter, la începutul lui martie”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole