Acte necesare la preschimbarea permisului auto!

de | 01.11.2022 08:16 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) avertizează sute de mii de șoferi din țară cu privire la anumite măsuri pe care sunt obligați să le ia în următoarea perioadă.

Permisele de conducere ale acestor șoferi vor expira, iar ei vor fi nevoiți să urmeze mai mulți pași. Conform unei analize a Direcțiai Regim Perminse de Conducere și Îmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) sute de mii de permise vor expira în perioada decembrie 2022-februarie 2023.

Este vorba despre aproximativ 450.000 de documente, emise între decembrie 2o12 și februarie 2013.

MAI atrage atenția celor care au permisul de conducere emis în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 că documentul va expira, potrivit unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

MAI face apel la posesorii de permise de conducere care se află în această situație să solicite preschimbarea acestui document înainte de expirarea valabilității administrative, dat fiind numărul foarte mare de persoane cărora le va expira perioada în care permisul este valabil, peste 450.000 de șoferi din țară”, se arată în comunicatul transmis de Minister.

Cei care își vor preschimba permisul, vor face parcurge următorii pași:

– șoferii trebuie să se programeze online pe site-ul www.drpciv.ro
– se va achita contravaloarea taxei auto în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)
– prezentarea dosarului cu documente necesare pentru a preschimba permisul de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei)
– șoferii se vor prezenta la sediu, în urma programării.

Noul permis de conducere va fi livrat prin Poșta Română, în termen de 5-15 zile, la o adresă din țară indicată de șofer. Dacă titularul nu poate fi identificat la adresa respectivă, permisul va fi ridicat personal de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Foto Playtech.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole