Util pentru șoferi! Ce trebuie să știi dacă folosești camera de bord

de | 28.09.2022 10:48 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Schimbări în legislație privind folosirea camerelor de bord. Șoferii care utilizează aceste dispozitive ar putea fi penalizați cu amendă GDPR.

Folosite de mulți, în special pentru a înregistra posibilele incidente în trafic, filmările de pe camerele de bord nu mai pot fi făcute publice oricând și oriunde. Potrivit legii, înregistrările nu mai pot fi folosite în alte scopuri decât în situația producerii unui incident rutier. Cu alte cuvinte, românii nu vor mai avea voie să publice filmări realizate cu camera de bord în care pot fi identificate alte persoane, așa cum se întâmpla până acum. Această măsură este luată pentru a respecta Regulamentul de protecția datelor.

În ceea ce privește situația în care, în traficul rutier, se utilizează o cameră montată în interiorul unui autoturism personal pentru a proba în fața autorităților statului (poliției) și ale asiguratorului eventualele incidente în trafic care ar putea să afecteze o persoană fizică, raportat la scopul declarat, apreciem că situația prezentată intră sub incidența dispozițiilor art. 2 alin. 2 lit. c) din Regulamentul general de protecția datelor.”

Prin urmare, șoferii pot utiliza camerele de bord și folosi înregistrările doar în cazul în care sunt nevoiți să le arate oamenilor legii în caz de accident, fiind interzisă publicarea lor pe diverse rețele de socializare sau pe alte platforme, arată avocatnet.

Foto Știrile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Avertismentul polițiștilor din Argeș: Circulați cu atenție!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole