Avertizare ANM de ploi torențiale, vijelii și caniculă în Argeș și alte județe din țară!

de | 28.07.2022 19:55 | Știri, Lifestyle, Național

  • Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii și caniculă anunțat de ANM!

 

Reprezentanții ANM au emis în această după-amiază mai mute atenționări meteo Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii și caniculă.

Codul portocaliu este valabil până astăzi, 28 iulie la ora 23:00 și vizează Carpații Meridionali și cei de Curbură unde vor fi perioade cu averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

O altă avertizare anunță faptul că și județul Giugiu este sub cod portocaliu.

Un cod galben a fost anunțat de ANM în intervalul 28 iulie, ora 10:00 – 29 iulie, ora 06:00. Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului, sudul și estul Transilvaniei și nordul Dobrogei, sunt zonele vizate. Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

 

ANM

 

Meteorologii anunță faptul că vor avea loc averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Nu vom scăpa nici de căldură! Reprezentanții Administrația Națională de Meteorologie au anunțat faptul că sâmbătă, 30 iulie, disconfortul termic va fi ridicat în majoritatea regiunilor iar local va fi caniculă. Instabilitatea atmosferică se va accentua în a doua parte a zilei, în vest și nord-vest, apoi treptat și în restul teritoriului.

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro 

Percheziții acasă la Dani Mocanu! Mascații au intrat peste el!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie | ANM