Avertizare meteo! COD GALBEN de ploi și vânt

de | 31.03.2022 11:05 | Importante, Național, Știri

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, un cod galben de ploi și vânt, care intră în vigoare astăzi, la ora 18:00, fiind valabil până sâmbătă, 2 aprilie, la ora 21:00.

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării va ploua sub formă de aversă și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

De asemenea, vineri vremea va fi instabilă. Va trebui să ne așteptăm la descărcări electrice, iar în regiunile sudice este posibil să avem parte și de vijelii.

Mai mult, de sâmbătă, 2 aprilie, meteorologii avertisează că vremea se va răci treptat. De duminică dimineața, 3 aprilie, în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

harta - Avertizare meteo! COD GALBEN de ploi și vânt

Codul galben de vreme rea este valabil pentru jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali. Acolo va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.

„Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h”, transmite ANM.

Foto Digi 24

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM