Avertizare meteo de caniculă! Vom avea și 40 de grade

de | 20.07.2022 11:55 | Știri, Lifestyle, Național

Meteorologii au emis trei avertizări meteo, printre care și un cod portocaliu de caniculă valabil pentru mai bine de jumătate din județele României

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie precizează că temperaturile vor ajunge chiar și la 40 de grade.

ANM a transmis trei avertizări meteo:

Prima avertizare de cod galben de caniculă este valabil mâine, 21 iulie. Afectate vor fi zonele Banat, Crișana, Oltenia și Sud vestul Transilvaniei dar și al Munteniei.
În aceste zone temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35 și 37 de grade iar disconfortul termic va fi unul ridicat

 

avertizare anm

A doua avertizare de cod galben de caniculă se referă la zilele de 22 23 și 24 iulie. În acele zile valul de căldură va cuprinde cea mai mare parte a țării iar disconfortul termic va crește.
Temperaturile maxime a temperatura maximă va ajunge până la 37 de grade

 

avertizare anm

 

Codul Portocaliu este valabil în intervalul 22-23 iulie și vizează zonele Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și vestul Maramureșului.

Meteorologii trag un semnal de alarmă și anunță că valorile termice vor fi situate între 38 și 40 de grade iar noaptea nu vor coborî sub 20 de grade.

Trebuie ținut cont și de faptul că disconfortul termic va fi extrem de accentuat, acesta o să treacă de 80 de unități

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: