Femei din Ucraina- exploatate și amenințate de patronul unei firme de construcții

de | 20.07.2022 10:42 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Caz revoltător în România, după ce patronul unei firme de construcții ar fi exploatat 10 femei din Ucraina, care munceau la negru pentru acesta.

Situația a fost făcută publică de una dintre femei, care îl acuză pe bărbat că, pe lângă faptul că nu i-a făcut contract de muncă, aceasta nu și-a primit banii.

Mai mult, atunci când și-a cerut salariul, ucraineanca a fost amenințată cu moartea. Pentru că situația degenerase, iar femeii a început să îi fie teamă că va păți ceva, l-a înregistrat telefonic pe patron.

Aceasta spune că lucra pe șantier alături de colegele ei, dădea cu glet, zugrăvea, căra saci cu glet, urca sus pe schele, fără a avea echipament de protecție. Când a cerut banii pentru care a muncit vreme de câteva luni, patronul a refuzat să îi dea și nu i-a mai răspuns la telefon.

În cele din urmă, a reușit să îl contacteze și să îl înregistreze:

Angajator: Bă ordinaro, mă nesimţito care eşti tu. Nu-ţi dau niciun ban, măi. Crede-mă că nu îţi dau niciun ban. Tu nu ştii cu cine te-ai pus. Mă, te calc pe cap. Mă, când te prind ştii cum te fac, ca un vierme, mă.

Victima: Începea să mă înjure foarte urât. Spunea că o să fiu violată, că o să fiu chinuită, o să treacă cu maşina peste capul meu”

Ucraineanca a anunțat autoritățile, iar poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.

Totodată, inspectorii ITM desfășoară cercetări. Conform Observatornews.ro, firma respectivă a mai fost amendată în trecut pentru muncă la negru, cu 40 de mii de lei.

Foto descriptiv Adevărul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bărbat chemat la audieri după ce și-a pierdut portofelul în care avea droguri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM