Avertizare meteo! Cod Portocaliu de vreme rea în Argeș!

de | 04.02.2024 10:54 | Știri, Eveniment

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în cursul acestei dimineați de duminică, trei avertizări meteo de vreme rea în mai multe județe ale țării, vizat fiind și județul Argeș.

Astfel, o primă avertizare ce este însoțită de COD GALBEN va intra în valabilitatede astăzi, 04 februarie, ora 14 – până luni, 05 februarie, ora 08.

Meteorologii ANM au emis intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1500 m).

În intervalul menționat, meteorologii anunță vântul ce se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar
local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte vor fi rafale de 55…70 km/h.

De asemenea, în zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Începând din orele serii, aria precipitațiilor moderate cantitativ (10…15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1500 m va ninge.

Cel de-a doua atenționare are în vedere tot COD GALBEN, ce se va manifestaîn perioada: 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22.

Sunt așteptate intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte

Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Ultima avertizare are în vedere COD PORTOCALIU de vreme rea, ce se va amnifesta în perioada: 05 februarie, ora 08 – 05 februarie, ora 22 și va viza și partea de nord a județului Argeș.
Sunt așteptate intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

 

Sursa foto: Gremlin / Getty Images/ descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Un bătrânel din Pitești a fost surprins furând dintr-un magazin de electronice!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: