Aviz favorabil pentru proiectul inițiat de Forța Dreptei privind Kurzarbeit

de | 13.09.2022 15:41 | Știri, Județean, Național, Politic

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, anunță că proiectul inițiat de parlamentarii Forța Dreptei privind programul Kurzarbeit a primit azi, aviz favorabil în Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

Proiectul legislativ a fost aprobat de Senat și se află acum în dezbaterea comisiilor la Camera Deputaților.

Acesta prevede un sprijin pentru angajați și angajatori în situații de dificultate economică, altele decât cele din perioada stării de urgență/asediu/alertă. Angajatorii vor putea reduce timpul de muncă cu până la 80% din durata normală, iar statul va suporta 75% din salariul brut aferent orelor de reducere a programului de muncă.

Starea de dificultate economică se va stabili prin hotărâre de guvern, urmând a fi stabilite totodată și durata și domeniul de aplicare. Mecanismul, inspirat din Germania, a funcționat cu succes în timpul pandemiei Covid-19.

 

Le mulțumesc colegilor din Comisia pentru industrii și servicii pentru votul acordat proiectului privind Kurzarbeit. A fost o măsură bună implementată de Guvernul Orban. Ne respectăm promisiunile făcute celui mai mare investitor din Argeș, Dacia, care a cerut implementarea acestui program”, a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei

Ultimele articole