Babuşka Z – simbolul pro-rus reprezentat de o bătrâna din Ucraina

de | 09.05.2022 18:15 | Știri, Eveniment, Politic

O bătrană din Ucraina, pe nume Anna, a devenit un simbol pro-războiului dintre Rusia și Ucraina după ce i-a intampinat pe soldaţii ucrainieni cu un steag sovietic. Bătrâna a făcut acest gest din greșeala. Rușii s-au folosit de imaginile cu ea pentru a o transforma într-un mesaj de sprijin pentru invadarea Ucrainei.

Babuşka Z este denumirea simbolului pe care sovieticii l-au folosit în răspandirea mesajului pe social media, platformele fiind împăienjenite de imagini cu aceasta. Picturi stradale cu simbolul pro-război au apărut pe pereţii clţdirilor din toată ţară.

WhatsApp Image 2022 05 06 at 14.20.55 - Babuşka Z - simbolul pro-rus reprezentat de o bătrâna din Ucraina

      Virală cu un singur videoclip

Un singur videoclip a fost suficient ca să o aduca pe Anna în ochii publicului. Bătrâna a devenit virala după ce un video a apărut pe reţelele de socializare , în imagini aceasta ii saluta pe soldaţii ucrainieni în timp ce ținea un steag sovietic în mana. Aceasta i-a confundat cu cei ruși, chiar dacă soldaţii purtau steagul Ucrainei pe uniforma militară.

Eu și soțul meu v-am așteptat, ne-am rugat pentru voi, pentru Putin și pentru toți oamenii’’ sunt cuvintele pe care le adresează Anna trupelor ucrainiene. După ce aceasta a aflat ca soldaţii erau ucrainieni, a refuzat mâncarea primita, sub pretextul ca părinții eu au luptat pentru steagul sovietic și ca Volodimir Zelenski este cel care de fapt, a început războiul.

Rectia ei a fost preluata de către presa Rusiei, fiind laudata pentru curajul de care a dat dovada. O data ce aceste imagini au devenit virale, au fost folosite drept simbol al sprijinului localnicilor pentru invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Steagul a stârnit emoții puternice pentru locuitorii Rusiei, acest steag roșu ce reprezintă secera și ciocanul a fost folosit pentru victoria sovieticilor asupra Germaniei în al Doilea Război Mondial.

Unii oameni spun faptul ca pensionara susţine în fapt, un alt scenariu, cel în care Rusia și Ucraina ar fi în condiții de pace.

Steagurile sovietice apărut în anumite localităţi ale Ucrainei, cele capturate de armata rusa. În acest scenariu, rușii le numesc drept eliberate’’.

Un nou videoclip a apărut pe Telegram în data de 3 aprilie unde Anna oferă noi detalii alături de soțul ei. Aceasta spune ca nu înțelege de ce s-au tras focuri de arma în apropierea satului lor.

Intre timp, în Rusia, imaginea bătranei cu steagul a fost reprodusa drept murala pe pereții mai multor clădiri, mai mult, noul șef pro-rus al Mariuopolului a precizat faptul ca va apărea o statuie a simbolului Babuşka Z” chiar în centrul orașului.

Citeşte, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Încă 2,2 milioane euro de la CJ pentru firma lui Şerban Roşulescu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina | Volodimir Zelenski