Mircea Geoană ”Perioadă decisivă a războiului din Ucraina”

de | 09.05.2022 17:58 | Știri, Administrație, Național, Pitești, Politic

Secretarul decisiv adjunct NATO, Mircea Geoană, sustine ca războiul dintre Rusia și Ucraina va intra într-o perioada decisiva în urmatoarele săptămâni.

Intrăm într-o fază decisivă a războiului pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei. Anticipăm că următoarele săptămâni vor fi decisive, chiar dacă războiul se va întinde pe o perioadă mai lungă”, a spus acesta într-un interviu pentru Al Jazeera. Mircea Geoană a specificat ca Alianţa nu se aşteaptă ca NATO să fie implicat.

Acesta precizează şi faptul că Nu vedem, din punct de vedere militar, că Rusia vrea sau poate să escaladeze conflictul, mai ales cu NATO. Probabil faptul că NATO a mobilizat forţe semnificative suplimentare pe flancul estic, că am activat pentru prima dată în istorie planul defensiv pentru ţările estice, a fost descurajant”.

Pe de altă parte, acesta spune ca războiul nu va înceta să continuie Războiul va continua, cu mai mare intensitate şi mai multe victime probabil, dar nu vedem un risc de escaladare între Rusia şi NATO şi de asemenea încercăm să evităm un astfel de scenariu”

Geonă a vorbit în cadrul interviului şi despre modul în care Ucraina a gestionat războiul cu Rusia.

Ucraina, ca forţă militară, a ajuns la un standard cvasi-NATO, în timp ce Rusia a rămas o armată post-sovietică. Cred că diferenţele în calitatea leadershipului în domeniul militar nu ne-au surprins. Ne-a surprins curajul incredibil al ucrainenilor, al tuturor, nu doar al armatei. Capacităţile de comunicare ale preşedintelui Zelenski şi ale echipei sale” precizează acesta.

Citeşte, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prins în flagrant în timp ce escroca de bani prin șantaj o persoană! A fost reținut pentru 24 de ore!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: NATO | Rusia | Ucraina

Ultimele articole