anchetaonline.ro

(VIDEO) Cine este Lucian – băiatul înjunghiat aseară în Pitești, într-o confruntare între găști?

de | 10.04.2022 10:53 | Știri, Eveniment, Importante, Pitești

O întâlnire organizată exact cu scopul de a împăca doi tineri s-a sfârșit foarte prost sâmbătă seara, în cartierul piteștean Exercițiu.

Lucian Costi C, un băiat de 17 ani a sfârșit înjunghiat în spate și a fost trasferat de urgență într-un spital din capitală,

Alt adolescent a sfârșit cu o rană profundă (dar fără risc vital) pe unul dintre brațe, iar 9 tineri au sfârșit la Parchetul de pe lângă Tribunal, unde și-au petrecut toată noaptea respectivă povestind ce s-a întâmplat.

Evenimentul dramatic a avut la bază un conflict mai vechi între tânărul înjunghiat și un băiat din capitală. Vineri, cei doi au stabilit să se întâlnească a doua zi seara pentru a pune capăt disputelor care îi măcina. Cel din București s-a prezentat la locul de întâlnire din orașul nostru împreună cu un alt băiat.

La rândul său, Lucian (ajuns în final victimă) s-a prezentat într-o gașcă mai mare, de minim 4 prieteni.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire de pace a escaladat însă rapid pe fondul orgoliilor și lucrurile au luat-o razna.

Se pare că unul dintre participanți a avut asupra sa un cuțit (singura armă din doatarea celor două găști) și – atunci când discuțiile au luat foc – chiar tânărul înjunghiat în spate a fost primul care ar fi atacat. L-a lovit pe băiatul cu care avea vechiul conflict în mână, provocându-i o plagă de 12 cm, conform informațiilor oferite de către medici. Însoțitorul puștiului din capitală a reacționat la fel de “inteligent”: a luat cuțitul și l-a înfipt tânărului piteștean de 17 ani în spate.

În ceea ce privește derularea anchetei, 9 tineri – cu vârste cuprinse între 15 ani și 19 ani, din Pitești și București – au fost duși la parchet și audiați pe toată durata nopții de sâmbătă spre duminică. Printre ei și o fată care a a avut doar rolul de șofer și care a stat departe de locul conflictului, așteptând cu mașina parcată ca întâlnirea să se termine. S-a trezit cu prietenii surescitați peste ea, după consumarea evenimentului sângersos. Întrucât a aflat “la cald”, primele variante ale poveștii, fata a devenit martor important în ancheta procurorilor.

Unul dintre cei doi bucureșteni, în vârstă de 16 ani, adică cel care l-a lovit pe băiatul din Pitești cu cuțitul în spate a fost  reținut pentru tentativă de omor și – ulterior – arestat pentru 30 de zile.

Băiatul înjunghiat în spate se numește Lucian Costi C. Are 17 ani și 11 luni, locuiește în zona Turcești și este elev la Colegiul Dimitrie Dima din Pitești. În luna mai, urmează să devină major.

Pe fondul rănilor grave provocate de înjungierea sa în spate, cu afectarea plămânilor, a suferit o serie de intervenții stabilizatoarea sâmbătă seara la Spitalul de Pediatrie și la Spitalul Județean Argeș, după care a fost transferat la Budimex.

După primele investigații, tânărul înjunghiat în spate a fost suspectat de pneumotorax și s-a pus, de la început, problema transferului său de urgență către un Spital din Capitală.

Medicul  de urgență Tudor Ionescu a confirmat că în cadrul spitalului s-au prezentat (așa cum anunțam mai înainte) doi tineri: cel cu răni la nivelul antebrațului ajuns primul și băiatul înjunghiat adus de echipajele speciale.

De asemenea, a confirmat că cel de-al doilea tânăr avea situația medicală complicată din cauza pneumotoraxului, dar era cooperant și conștient.  “Prezintă risc vital “, explică medicul Tudor Ionescu, menționând, însă, că totul depinde de evoluția pe termen scurt care poate să meargă în orice direcție.

Așa cum se anticipa, medicii de la Pediatrie au luat decizia de a-l transfera pe băiatul înjunghiat către un spital din Capitală,  destinația finală urmând să fie fostul Budimex, actualul Spital Clinic de Urgență pentru copii Maria Sklodowska Curie. Până acolo, victima a fost mutată la Spitalul Județean Argeș pentru investigații suplimentare și pentru a fi supusă unei intervenții menită s-o stabilizeze (pleurostomă),  intervenție constând în drenarea aerului din plămâni.

Aceasta a fost efectuată de către chirugii de la SJU și s-a derulat fără probleme, tânărul plecând, puțin după miezul nopții, sâmbătă spre duminică, la spitalul din capitală.

CE ÎNSEAMNĂ ÎN LINII MARI DIAGNOSTICUL PUS DE MEDICI: Pneumotoraxul este rezultatul acumulării de aer în spațiul dintre plămâni și peretele toracic, în așa numitul spațiu pleural. Aerul poate pătrunde în pleură fie plecând de la bronhii, fie de la peretele toracic. Cu cât cantitatea de aer acumulată în cavitatea pleurală crește, cu atât crește și presiunea exercitată asupra plămânilor, determinând colapsul. Pneumotoraxul poate deveni amenințător pentru viață dacă presiunea din torace împiedică plămânii să aducă în sânge cantitatea necesară de oxigen.

INFORMAȚII INIȚIALE SÂMBATĂ, 9 APRILIE

Băiat înjunghiat în stradă, în cartierul Exercițiu!

Sâmbătă seara, în cartierul piteștean Exercițiu a fost solicitată intervenția de urgență a echipajelor SMURD pentru un tânăr înjunghiat în zona toracică. Băiatul care prezenta o rană în spate (în zona hemitorace stâng), a fost identificat de salvatori, în stradă,  în zona punctului de lucru Digi din respectivul cartier. A fugit după conflict, sângerând puternic, iar geaca i-a rămas pe jos la locul faptei după cum se poate vedea în materialul video următor.

După ce a ajuns de urgență la Spitalul de Pediatrie din Pitești, i s-au  efectuat numeroase investigații de specialitate, inclusiv examinare prin computer tomograf.

Conform medicilor, victima (un băiat minor în vârsta de 17 ani și 11 luni ) a fost și a rămas conștientă pe toată durata manevrelor medicale.

Polițiștii au prins repede e o pistă cu privire la acest caz după ce au aflat că – înaintea tânărului înjunghiat – a ajuns tot la Spitalul de Pediatrie un alt băiat care prezenta plăgi la nivelul mâinii. S-au ridicat instantaneu suspiciuni că ar putea să fie o legătură între cele două cazuri. Primul băiat ajuns, Flavius C. (16 ani)  le-a povestit inițial medicilor că ar fi căzut într-un gard.

În mod oficial, Inspectoratul Județean de Polițe a comunicat sâmbătă seara că oamenii legii investigheză un conflict spontan, izbucnit între doi băieți și un grup de alți 4 tineri, în urma căruia adolescentul de 17 ani a fost înjunghiat în spate, iar cealaltă victimă ajunsă la spital s-a ales cu o plagă de 12 cm în antebraț. Până la miezul nopții, polițiștii îi identificaseră deja pe toți cei care au participat la conflict și – cu excepția victimelor – ceilalți au fost duși la Parchet pentru audieri.

Filmări din timpul anchetei la locul faptei derulată de către polițiști.

 

Ținem aproape și revenim de îndată ce apar noi detalii.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Pitești | SMURD | Tudor Ionescu