Banca Mondială. Economia globală – intră sau nu în recesiune?

de | 08.01.2023 11:57 | Știri, După subiect, Economic, Național

Anul 2023 începe sub semnul recesiunii. Banca Mondială este îngrijorată că economia globală ar putea intra în recesiune, în acest an, fiind vulnerabile în special ţările mici, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

De altfel, avertismentul este inclus în raportul bianual ”Perspective economice globale” (Global Economic Prospects), care urmează să fie dat publicităţii marţi. Creşterea economiei mondiale în acest an ”ar urma să încetinească semnificativ, reflectând, într-un mod sincronizat, înăsprirea politicii monetare pentru a contracara inflaţia ridicată, înrăutăţirea condiţiilor financiare şi perturbările continue provocate de invadarea Ucrainei de către Rusia”, se arată în raport, potrivit sursei citate. Vă reamintim că, Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a venit cu avertizări, încă de la începutul anului în curs că lumea se confruntă ”cu un an dificil, mai dificil decât anul pe care l-am lăsat în urmă”. Totodată, șeful FMI a declarat la începutul anului că o treime din economia mondială va fi în recesiune deoarece SUA, Uniunea Europeană (UE) şi China încetinesc simultan.

Foto descriptiv. Sursă foto: digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

2023 va fi un an mai greu pentru economia globală

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banca Mondială

Ultimele articole