anchetaonline.ro

Ajutor pentru mămici! Vor primi bani de la stat

de | 29.10.2022 08:25 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Lifestyle, Național

Veste bună pentru femeile care se pregătesc să devină mame! Guvernul are în plan să dea tichete sociale pentru bebelușii nou-născuți, în valoare de 2.000 de lei.

Este vorba despre programul „Trusou pentru nou-născuți”, iar de acești bani pot beneficia femeile cu venituri reduse, fără venituri, ori mamele minore, victime ale violenței domestice sau care se află în situații de risc.

Proiectul de lege a fost adus în atenția autorităților, pentru prima oară, în anul 2021, iar acum a fost repus în dezbatere de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Femeile vor primi aceeste sume de bani după ce proiectul de OUG va fi aprobat, iar apoi publicat în Monitorul Oficial.

Banii vor putea fi folosiți pentru cumpărarea articolelor medicale și de igienă, precum scutece, articole sanitare ori vestimentare, conform Ordonanței de Urgență adoptată de Guvern.

Anunțul a fost făcut de ministrul Familiei, Gabriela Firea. Potrivit acesteia, beneficiarele vor fi mamele cu copii până la trei luni.

Mamele care se află în situaţii de risc vor primi un ajutor financiar. Am susţinut acest proiect şi mă bucur că în şedinţa Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame”, anunţă ministrul Gabriela Firea.

De asemenea, familiile vulnerabile vor beneficia și de consiliere parentală, conform proiectului de lege.

Toate mămicile cu bebeluşi de până în 3 luni, care au o situaţie materială deficitară să se adreseze primăriilor unde au domiciliul pentru a solicita pe baza documentelor depuse, tichetele sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei. Un vot pozitiv a fost acordat şi proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind venitul minim de incluziune. Îl felicit pe ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, pentru această iniţiativă”, a adăugat Gabriela Firea.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Două fete s-au luat la bătaie în public, zeci de martori le-au încurajat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: