anchetaonline.ro

România trece la ora de iarnă! Vom dormi mai mult

de | 29.10.2022 08:55 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

România se pregătește să treacă la ora de iarnă. Mai exact, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2022, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, iar ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Astfel, în această noapte vom dormi mai mult cu o oră, iar ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore.

Trecerea la ora de iarnă are loc, anual, în ultima săptămână a lunii octombrie, după echinocțiul de toamnă. În 2022, acesta a avut loc pe 23 septembrie, marcând finalul verii astronomice.

Noaptea va deveni mai lungă odată cu ora de iarnă. De asemenea, schimbarea orei se produce de două ori pe an, în lunile octombrie și martie, atunci când se revine la ora de vară, iar ceasurile se dau înainte cu o oră.

UE vrea să se renunțe la ora de iarnă și de vară

Amintim că în anul 2018, Comisia Europeană a venit cu o propunere care prevedea renunțarea la ora de iarnă. Pentru că multe state nu au fost de acord, momentan, nu a fost luată o decizie în acest sens în România. Prin urmare, în țara noastră, se va trece la ora de iarnă în luna octombrie.

Eurodeputații au publicat un studiu din care reiese că nu există efecte pozitive în urma schimbării orei, din contră, ar exista multe efecte negative asupra organismului.

Specialiștii spun că pot apărea probleme precum insomnia, starea de oboseală, anxietate ori dureri de cap.

Foto Stirile Protv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Interzis pentru utilizatorii WhatsApp! O funcție populară dispare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: