anchetaonline.ro

O elevă olimpică a fost agresată sexual de propriul profesor

de | 29.10.2022 09:32 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O elevă olimpică, în vârstă de 14 ani, a trecut prin clipe șocante, fiind abuzată sexual de către cel care trebuia să îi fie mentor, un profesor la Liceul Tehnologic Turceni, din Gorj.

Fata, olimpică la matematică, făcea meditații cu profesorul respectiv, astfel bărbatul ar fi profitat când rămâneau singuri în timpul meditațiilor.

Una dintre fapte ar fi avut loc chiar în timp ce mergeau către concursurile de matematică, în mașină.

Totul s-a petrecut pe durata mai multor luni, în perioada februarie-iunie 2022.

Mama elevei a observat că avea un comportament schimbat, devenind anxioasă și tremurând mai ales când trebuia să meargă la meditații, însă minora nu a îndrăznit să povestească despre abuzurile la care era supusă.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de către o femeie, din orașul Turceni, cu privire la faptul că, în perioada februarie-iunie 2022, fiica sa, de 14 ani, în timp ce se afla la orele de meditație efectuate, în particular, cu un profesor, ar fi fost agresată sexual de acesta. În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere sexuală a minorilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

În cele din urmă, fata și-a făcut curaj și a povestit pe rețelele de socializare, sub anonimat, întâmpările prin care a trecut, ulterior ieșind la iveală identitatea ei.

Mama spune în plângere că a început să observe un comportament total schimbat al minorei începând cu luna martie. Deși fetița era tot timpul veselă și sociabilă începuse sa se închidă in ea sa aibă stări de teama. In luna august mama fetiței văzuse pe rețelele de socializare un filmuleț in care fiica ei relatase ce îi făcea domnul profesor atunci când mergea la orele de meditații”, a declarat avocatul familiei.

Acum, fetița merge la psiholog, fiind foarte afectată de experiența traumatizantă la care a fost supusă.

Profesorul spune că este nevinovat și nu a dorit să răspundă acuzațiilor. El încă predă în instituția de învățământ respectivă, însă a fost mutat de la clasa unde învață eleva.

Școala a demarat constituirea unei comisii de cercetare disciplinare, dar fiind în desfășurare și o cercetare penală, activitatea comisiei este blocată. Până la finalizarea cercetării, profesorul nu poate fi îndepărtat de la catedră. S-a luat măsura de către să nu mai fie profesor la clasa respectivă“, a spus Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Foto descriptiv Adevarul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Copilă de 5 ani – agresată de cei doi părinți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: