Banii pentru liceele agricole. Finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori

de | 20.10.2023 19:53 | Național, Economic

Ministerul Educației anunță că alocă, prin PNRR, 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol și creșterea atractivității ofertelor educaționale.

Apelul integrează trei componente:

  • construcții noi;
  • reabilitarea/renovarea infrastructurii;
  • dotarea cu materiale, mobilier, echipamente digitale specifice activității didactice și practice.

Cel puțin 57 de licee agricole pot primi finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia. ”În vederea încheierii cu succes a investiției, menționăm că formarea personalului didactic din liceele cu profil agricol se va face printr-o măsură separată de acest apel de proiecte, de către Ministerul Educației”, se arată în informarea publicată de Ministerul Educației. Ghidul solicitantului și anexele aferente apelului de proiecte ”Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol” sunt disponibile aici. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) are calitatea de agenție de implementare a proiectelor PNRR în baza acordului cu Ministerul Educației.

Foto descriptiv. Sursă foto: agrofertisol.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bani pentru recuperarea pacienților cu AVC. Ministerul Sănătății direcționează finanțare direct către spitale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei