Bărbat din Ștefănești REȚINUT! A fost prins băut la volan de două ori în aceeași seară

de | 28.02.2024 15:50 | Ștefănești, Eveniment, Importante, Județean

Un argeșean  a fost reținut de polițiști după ce a fost depistat sub influența alcoolului de două ori și a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge.

Marți, 27 februarie, în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 35 de ani, din Ștefănești, care a conducea băut un autoturism, pe str. Paltinului din municipiul Pitești.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i întocmit dosar penal. Totodată i-a fost reținut și permisul de conducere, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Mai mult decât atât, în aceeași seară, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești l-au depistat în timp ce conducea un autovehicul pe str. Coasta Câmpului de pe raza localității de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că se afla sub influența alcoolului, valoarea fiind mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și de această dată argeșeanul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Oamenii legii i-au întocmit dosar penal iar după administrarea probatoriului bărbatul din Ștefănești a fost reținut pentru 24 de ore.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept și refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, conform art. 335 alin. 2 și 337 din Codul Penal.

În noaptea de 27 spre 28 februarie, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 28 februarie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, precizează IPJ Argeș. 

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O femeie de 51 de ani și două minore de 17 ani REȚINUTE de polițiștii din Curtea de Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș