Doi bărbați au cumpărat o mașină cu bani scoși la imprimantă!

de | 24.07.2023 19:11 | Știri, Eveniment, Național

Doi bărbați din municipiul Braşov sunt cercetați într-un dosar de falsificare de monede, după ce au cumpărat un o mașină plătind cu bancnote falsificate de 100 de lei.

Banii erau scoși la imprimantă, la ei acasă.

În urma perchezițiilor poliţiştii au găsit imprimanta şi mai multe bancnote falsificate şi au stabilit că astfel de bancnote au mai fost plasate la diferite firme din Braşov. Unul dintre suspecţi a fost arestat preventiv, celălalt fiind cercetat sub control judiciar, relatează News.ro

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au făcut o percheziţie domiciliară, în judeţul Braşov, într-un dosar în care se fac cercetări pentru falsificarea de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori şi înşelăciune, potrivit Digi24.

În fapt, la data de 21 iulie a.c., două persoane, din municipiul Braşov, ar fi achiziţionat un autoturism, din municipul Ploieşti, contravaloarea acestuia fiind achitată cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de lei. La scurt timp după comiterea faptei, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, asupra acestora fiind descoperite 40 de bancnote contrafăcute, în cupiură de 100 de lei”, a informat, luni, Poliţia Română.

Mașina a fost înapoiată victimei.

Ca urmare a datelor obţinute, la locuinţa persoanelor bănuite a fost efectuată o percheziţie domiciliară, unde au fost descoperite şi ridicate o multifuncţională color, două cartuşe de imprimantă, 27 de coli format A4, pe care erau imprimate bancnote în cupiură de 100 şi 50 de lei, 12 bancnote falsificate de 100 de lei şi 5 bancnote falsificate de 50 de lei. Cercetările au fost extinse, fiind descoperite şi alte bancnote falsificate plasate la diferite societăţi comerciale, din municipiul Braşov, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională”, transmite sursa citată.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole