Bărbați din Merișani- prinși la furat de lemne

de | 01.12.2023 19:20 | Județean, Eveniment

Patru argeșeni s-au ales cu dosar penal, după ce au fost prinși în timp ce încercau să fugă cu lemne furate din pădurile din județ.

Pe  29 noiembrie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu polițiști din
cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș și jandarmi argeșeni, au efectuat o acțiune în fondul forestier național de pe raza comunei Merișani, ocazie cu care au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 56 de ani, toți din Merișani.

Ei au fost prinși în flagrant, în timp ce încărcau lemne într-o căruță. Asupra lor aveau și un motofierăstrău mecanic și două topoare.

Oamenii legii au început să facă cercetări, iar în imediata apropiere au găsit 37 de cioate ale unor arbori care nu prezentau la baza marca silvică.

Pentru că nu aveau documente doveditoare, lemnul din căruță, respectiv 1,17 m.c. lemn de foc speciile carpen și salcâm, a fost confiscat și predat unui reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Curtea de Argeș. Totodată, și motofierăstrăul mecanic și cele două topoare au fost confiscate.

De asemenea, în cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier national, conform Legii 46/ 2008, iar motofierăstrăul mecanic și cele două topoare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.”, transmite IPJ Argeș

Foto: Glasul Sucevei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un tânăr de 15 ani a murit, după ce a furat o mașină și a intrat cu ea în stâlp

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Merișani