Ziua Națională a României – sărbătorită în Argeș

de | 01.12.2023 19:27 | Lifestyle, Județean

De Ziua Națională a României, manifestările de celebrare a 105 ani de la Marea Unire au început la Pitești de la ora 09:00. Parada programată a se desfășura la 10:00 a început mai devreme, iar unii bunici sau părinți veniți cu copiii au ratat-o. Totodată manifestări de celebrare au avut loc în mai multe localități din județul Argeș.

Conducerea Consiliul Județean Argeș a fost reprezentantă de vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu la manifestările care celebrează Ziua Națională, alături de primarul Cristian Gentea, parlamentari de Argeș, consilieri județeni și directori de instituții.

La Pitești, ceremonia și parada militară de 1 Decembrie au fost organizate la Cimitirul Eroilor. Istoricul Cornel Popescu, managerul Muzeul Județean Argeș, a evocat însemnătatea și parcursul istoric până la înfăptuirea Marii Uniri. Potrivit informării CJ Argeș, la defilare au participat și cei de la Salvamont Argeș, care au prezentat echipamentele de misiune, câinii salvatori și autospecialele de intervenție. De asemenea, la defilare a fost prezentată și autospeciala pirotehnică achiziționată pentru IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România cu sprijin financiar de la CJ Argeș, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș, Facebook Primăria Orașului Mioveni

”Să fim mândri cu toții de România”

Am răspuns cu mare bucurie invitației Garnizonei Pitești, de a participa la evenimentele organizate de instituție, anul acesta, pe strada Nicolae Dobrin!

Ca în fiecare an, gândurile noastre se îndreaptă, cu recunoștință, către cei care au înfăptuit Marea Unire și, de asemenea către cei care au apărat integritatea teritorială a României, independența și suveranitatea ei.

În această zi semnificativă pentru unitatea națională reflectăm asupra parcursului istoric, ne onorăm eroii, dar ne și reafirmăm angajamentul să păstrăm teritoriul și valorile identitare. În fața provocărilor și schimbărilor, rămânem în Europa celor uniți în diversitate.

La mulți ani, dragi concetățeni! Să fim mândri cu toții de România și să ne construim în continuare viitorul, așa cum ni-l dorim!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Parada militară și defilarea Gărzii de Onoare

Sursă foto: Facebook CJ Argeș, Facebook Primăria Orașului MioveniSursă foto: Facebook CJ Argeș, Facebook Primăria Orașului Mioveni

Delegația Consiliului Județean s-a deplasat ulterior la ceremonia de la Mioveni organizată de viceprimarul Ciprian Turlea, acolo unde manifestarea s-a încheiat cu o nouă paradă a structurilor armate. La eveniment au fost prezenți și primari din comunele limitrofe. Evenimentul central a avut loc la ora 13:00 pe platoul din Centrul Civic, unde oficialități județene și locale, parlamentari, reprezentanți ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, ai Garnizoanei Pitești, ai Penitenciarului Mioveni și ai tuturor unităților M.A.I. din județ au participat la o ceremonie religioasă și militară. Manifestarea s-a încheiat cu parada militară și defilarea Gărzii de Onoare, în acompaniamentul Fanfarei Județene “Constantin Brâncoveanu” din Vâlcea”, la Mioveni.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș, Facebook Primăria Orașului Mioveni Sursă foto: Facebook CJ Argeș, Facebook Primăria Orașului Mioveni

Conducerea C.J. Argeș a fost prezentă și alături de locuitorii de la Ștefănești și de primarul Nicolae Velcea. ”Ceremonia a fost organizată la Monumentul Eroilor din centrul orașului și a fost urmată de un program artistic la Centrul Cultural susținut de elevii din unităților școlare. La Mărăcineni, primarul Nicu Dascalu și-a întâmpinat oaspeții și concetățenii cu muzică, preparate culinare tradiționale și spectacole susținute de ansamblul Flori de Cireș al Primăriei și ansamblul vocal Florile Argeșului coordonată de Elena Chircioagă”, potrivit informării publicate de CJ Argeș.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș și Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Nunta de aur”. 19 cupluri au fost premiate la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș

Ultimele articole