Bătaia din Costinești. Cine este jandarmul care i-a pus la punct pe scandalagii

de | 17.08.2023 21:55 | Știri, Eveniment, Național

Jandarmul din Costinești, erou sau bătăuș? Devenit viral în urma scandalului, jandarmul care a năucit cu mâinile goale bătăușii pe plajă la Costinești a stârnit și reacții negative: a procedat corect sau a făcut abuz de funcția sa?

Vă reamintim că un scandal monstru a avut loc marți după-amiaza, în stațiunea Costinești, unde mai mulți bărbați s-au luat la bătaie.

Aceasta a generat lungi dezbateri în spațiul public cu privire la modul de intervenție al forțelor de ordine, după ce un jandarm a fost implicat într-un schimb de lovituri cu mai multe persoane.

Polițiștii și jandarmii au intervenit, inițial, pentru a despărți două grupuri de turiști care s-au luat la bătaie, însă, la vederea vederea autorităților în loc să se potolească, unii dintre scandalagii s-au repezit la oamenii legii.

Din imagini se poate observa cum un bărbat l-a atacat pe la spate pe unul dintre jandarmi și a sărit în cârca acestuia pentru a-l pune la pământ, însă militarul a reușit să evite atacul.

De asemenea, în imaginile de mai sus putem vedea cum un bărbat îl înjură și îl amenință pe jandarm.

Deoarece autoritățile au fost întâmpinate cu ostilitate, oamenii legii au fost nevoiți să recurgă la forță pentru a-i pune la punct pe bărbații recalcitranți.

În urma scandalului, 4 bărbați au fost arestați pentru 24 de ore, iar astăzi, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere legală.

Procurorii au stabilit ca cei patru scandalagii să fie cercetați sub control judiciar.

D. Saltelechi: „Jandarmul a aplicat procedura legală”

Vorbim despre o intervenție care a respectat toate procedurile, pentru că trebuie să ne raportăm la faptul că, în momentul în care, fie că ești jandarm, fie polițist, ai de-a face cu persoane care manifestă agresivitate verbală și fizică. Scopul acestei imobilizări este acela de a determina persoana în cauză să înceteze.

Cel mai probabil, a existat un schimb de replici cu cetățeanul respectiv și putem vorbi de injurii, de amenințări cu acte de violență, ceea ce ar putea contura o conotație infracțională. Când toate persoanele respective erau angrenate să aibă o luptă cu forțele de ordine, decizia jandarmului de a realiza un contact fizic cu persoana respectivă, de a o și extrage din acel grup de cetățeni turmentați și să o imobilizeze, a fost una destul de corectă.(…)

Dacă ne uităm pe imagini, după imobilizarea acestora, nu s-a produs niciun fel de agresiune asupra persoanelor respective. Cu atât mai mult, nu putem vorbi despre o acțiune ascunsă a forțelor de ordine, pentru că, prin modul în care au intervenit, în prezența tuturor celorlalți martori, au garantat chiar o transparență a modului în care forțele de ordine intervin. Acest lucru trebuie să fie conștientizat de către toți cetățenii. Nu te poți aștepta să scuipi un jandarm sau un polițist, să ridici mâna asupra lui și să nu ți se întâmple nimic.”, a declarat Dan Saltelechi, vicepreședinte al sindicatului Europol, citat de euronews.ro

Jandarmul, care s-a luptat cu agresorii de pe litoral este un fost luptător din trupele de elită ale Legiunii Străine, au menționat surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru Gândul.

După aproximativ zece ani în care a luptat în Legiunea Străină, el a revenit în țară și a intrat în rândurile Jandarmeriei Romane.

De asemenea, potrivit sursei citate, înainte să se înroleze, acesta a fost rugbist la un club din Mangalia.

sursă foto/video Facebook Sindicatul Europool

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bătaie între turiști, pe plajă la Costinești!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costinești

Ultimele articole