NEWS! Primar și viceprimar – bătuți în Argeș după un episod ca în filme!

de | 12.04.2022 16:01 | Știri, Eveniment, Importante, Județean, Rural

Primarul și viceprimarul din Topana sunt cele două victime ajunse la spital după bătălia de la Ciomăgești, unde 5 persoane din două grupuri s-au încins pe tema unui transport de lemne.

Gheorghe Barbu (foto) este primarul care a ieșit lovit bine din încăierarea de la Ciomăgești. Viceprimarul prezentat pe pagina oficială a internet a administrației locale din județul vecin se numește Viorel Marius Popescu.

gheorghe-barbu-topana

Iată în cele ce urmează povestea:

Bătaie ca-n filme între 5 tăietori de păduri! S-au ciomăgit la Ciomăgești!

Bătaie ca în filme, generată de la un transport de lemne!

Polițiștii argeșeni au fost alarmați seara trecută, prin  numărul de urgență 112, cu privire la un conflict amplu, petrecut între mai multe persoane, pe raza localității argeșene Ciomăgești.

Primii ajunși la fața locului au fost polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu care au identificat locația conflictului undeva pe drumul județean  678G, drum din localitatea Ciomăgești. Protagoniștii scandalului care a degenerat în ditamai bătiaia au fost trei olteni din Topana și doi argeșeni din Uda, iar cauza a reprezentant-o un transport de lemne.

Conform primelor date, cei trei bărbați din Topana au blocat, ca-n filme, folosindu-se de două mașini un transport de material lemnos pe care îl gestionau argeșenii de la Uda. Aceștia cărau lemnul cu ajutorul unei autoutilitare când au fost blocați în trafic și, evident, luați la bani mărunți. Atât a trebuit să izbcnească ditamai bătălia între cele două grupuri, bătălie în urmă căreia cei mai jumuliți au ieșit doi dintre olteni (primarul și viceprimarul din Topana), care au avut nevoie de transport către spital.

Foto poliție transport lemne

Oltenii, și… bătuți, și cu banii luați

Nu doar cu bătaie luată s-au ales cei din  Topana. Conform oamenilor legii, unul dintre ei a reclamat, verbal, faptul că, în timpul altercației, i-ar fi dispărut o sumă de bani din torpedoul autoturismului pe care l-a folosit pentru a bloca autoutilitara.

Cealaltă  tabăra s-a plâns, la rândul ei, că – în urma altercației –  geamul mașinii cu care transporta lemnele a fost avariat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, până în prezent, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, conducătorilor celor două autoturisme, fiind, totodată, aplicate măsurile complementare de reținere a unui permis de conducere pentru 90 de zile și a unui certificat de înmatriculare.

De menționat că mașina care căra materialul lemnos, aceasta a fost dusă la sediul Poliției, până la clarificarea tuturor aspectelor referitoare la legalitatea respectivului transport. A fost sesizată Garda Forestieră, care –  împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – va verifica, în cursul zilei de astăzi, toate documentele și, în funcție de ceea ce urmează să constate, va lua măsuri în consecință.

Având în vedere faptul că, până în dimineața acestei zile, nu au fost depuse plângeri pentru lovire sau alte violențe și pentru distrugere, polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au întocmit dosar penal, din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, iar verificările continuă, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Primarul din Topana a mai avut probleme cu Poliția din Argeș

În ceea ce-l privește pe primarul din Topana aceasta nu se află la primul contact cu oamenii legii din județul Argeș. În anul 2011, fiul său a fost reţinut după un scandal cu poliţiştii din Piteşti. Tânărul conducea un camion în Pitesti şi a intrat într-o zonă interzisă când a fost oprit de oamenii legii. A făcut un întreg scandal, a refuzat să se legitimeze și a ajuns – împreună cu un prieten care îl însoțea – direct la secția de Poliție.

“Cei doi au refuzat să se legitimeze şi au devenit agresivi, motiv pentru care poliţiştii au folosit gradual forţa, i-au încătuşat şi i-au dus la sediul Poliţiei în vederea identificării”, a povestit, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Primarul din Topana a susţinut că fiul său ar fi fost agresat de poliţişti, care ar fi folosit și un spray paralizant.  Gheorghe Barbu a susținut atunci  că fiul său se afla împreună cu un alt tânăr pe o stradă din Piteşti, unde “aveau treabă la un camion”, care era parcat pe o stradă cu “accesul interzis” şi că probabil din acest motiv poliţiştii i-au cerut să se legimiteze.

Fiul primarului a fost amendat cu 100 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

Ilustrare media generică | Sursa foto: Digi24


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ca la Vedea! Și-a bătut nevasta, acuzând-o că i-a furat 4000 lei!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole