Bătălia titanilor din construcţii pentru parcarea de la Polivalentă s-a mutat la CNSC!

de | 20.04.2022 17:00 | Pitești, Economic

La CNSC, Comesad şi Selca au obţinut reevaluarea ofertelor, după ce SPEP Piteşti a declarat câştigătoare firma General Trust Argeş.

Problemele apărute în derularea proiectului construcţiei Sălii Polivalente din Piteşti par să nu se mai termine. Mai nou, trei dintre cele mai mai firme de construcţii din judeţ au ajuns să îşi dispute la CNSC un contract de aproximativ un milion de lei, care are ca obiect amenajarea parcării de pe strada Basarabiei, fapt ce a dus la întârzierea demarării lucrărilor.

CNSC a anulat atribuirea

A trecut mai bine de jumătate de an de când Primăria Piteşti, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului, a scos la licitaţie contractul aferent obiectivului de investiţie „Sala Polivalentă Municipiul Piteşti (parcări) – amenajare locuri de parcare Str. Basarabiei şi sistematizare”. Obiectivul principal al contractului constă în amenajarea a 91 de locuri de parcare autoturisme pe aleea adiacentă bd. Basarabia, cu intrare cu sens unic dinspre Sala Polivalentă.

Deşi valoarea estimată a acestuia, de 989.306,25 lei (fără TVA), nu este una care să aibă un impact semnificativ în cifra de afaceri a celor cinci firme mari din judeţ care au depus oferte – General Trust Argeş, Comesad Drumuri, Selca SA, Metabet CF şi Delta Termo Costruct -, împotriva deciziilor luate de comisia de evaluare din cadrul licitaţiei s-au depus la CNSC două contestaţii. Astfel, reprezentanţii Comesad Drumuri şi Selca SA au sesizat Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, solicitând reevaluarea ofertelor, după ce General Trust Argeş a fost declarată câştigătoare.

sala polivalenta

 

Prin decizia nr. 764/08.04.2022, CNSC a admis solicitările ambelor firme contestatoare, obligând SPEP Piteşti să reevalueze ofertele:

Admite, în parte, contestațiile formulate de COMESAD DRUMURI SRL (Dosar nr. 632/2022) și de SELCA SA (Dosar nr. 644/2022), în contradictoriu cu autoritatea contractantă SERVICIUL PUBLIC DE EXPLOATARE A PATRIMONIULUI MUNICIPIUL PITEȘTI.

Anulează, în parte, Raportul procedurii nr. 4099/07.03.2022, documentele premergătoare, precum și cele subsecvente acestuia, respectiv mențiunile referitoare la ofertele depuse de SELCA SA și COMESAD DRUMURI SRL, precum și cele referitoare la aplicarea criteriului de atribuire.

Obligă autoritatea contractantă, ca, în termen de 10 zile de la primirea deciziei, să continue procedura de atribuire prin reevaluarea ofertelor depuse de SELCA SA și COMESAD DRUMURI SRL, cu respectarea documentației de atribuire, a legislației incidente și a celor reținute, atât în motivarea deciziei CNSC nr. 221/C5/3406/01.02.2022, cât și în motivarea prezentei decizii.

Pentru considerentele expuse în motivarea deciziei, respinge următoarele capete de cerere:
– capătul de cerere formulat de contestatoarea COMESAD DRUMURI SRL (dosar nr. 632/2022) privind reevaluarea ofertei depusă de GENERAL TRUST ARGEȘ SRL;

– capetele de cerere formulate de contestatoarea SELCA SA (dosar nr. 644/2022) privind „reluarea procedurii de atribuire de la etapa verificării admisibilității și conformității ofertelor prezentate de ofertantul declarat câștigător și ofertantul clasat pe locul II”, atribuirea contractului către societatea sa și „obligarea autorității contractante la anularea întregii proceduri de atribuire”.

Admite, în parte, capătul de cerere formulat de contestatoarea SELCA SA (dosar nr. 644/2022) cu privire la obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestației, obligă autoritatea contractantă la plata către contestatoare a sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli ocazionate de soluţionarea contestaţiei și respinge cererea contestatoarei de obligare a autorităţii contractante la plata sumei de 5.150 lei reprezentând cheltuieli disproporţionate, pentru considerentele expuse în motivarea deciziei.”
.

Poveste cu repetiţie

Pentru Comesad Drumuri este pentru a doua oară în mai puţin de o lună când este nevoită să apeleze la contestaţie după ce a fost exclusă din licitaţiile publice organizate de Primăria Piteşti sau serviciile din subordine, motivele descalificării acesteia fiind legate de investigaţia Consiliului Concurenţei, care a acuzat de cartelizare cinci firme de construcţii argeşene, printre care şi Comesad Drumuri.

Luna trecută, firma coordonată de inginerul Marin Meculescu şi tânărul Daniel Grigorescu a mai înregistrat o victorie la CNSC, după ce a fost dată afară din procedura de atribuire pentru lărgirea Căii Craiovei. Între timp, această licitaţie a fost suspendată, rămânând de văzut dacă şi parcarea de la Polivalentă rămâne în aer după ce CNSC a cerut reevaluarea ofertelor.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNSC | General Trust Argeş | Pitești | Sala Polivalentă | Selca

Ultimele articole