Băutura care va fi gratis în baruri și restaurante

de | 21.03.2024 09:53 | Național, Lifestyle

O nouă obligație pentru restaurante, baruri și cafenele. Proprietarii acestor localuri vor fi obligați, prin lege, să le ofere apă potabilă de la robinet tuturor clienților care vor solicita asta.
Legea care prevede acest lucru a fost votată de deputaţi, iar iniţiatorii acestui proiect susţin că acest lucru este o normalitate în toate ţările europene. Odată ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, legea va intra în vigoare.
De asemenea, companiile de catering nu vor fi scutite de această îndatorire, fiind obligate să le ofere apă tuturor celor care ajung în unitățile respective pentru a-și ridica o comandă, relatează adevărul.ro

Potrivit sursei citate, în aceeași situație se mai află ”autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale şi locale pentru persoanele prezente în sediile acestora, operatorii economici care oferă servicii de alimentaţie publică pentru clienţii proprii și angajatorul pentru angajaţi”.

Totodată, conform proiectului, toate barurile, restaurantele, cafenelele și autoritățile publice vor avea obligația să afișeze într-un loc accesibil și vizibil anunțul ”Această unitate oferă, la cerere şi în mod gratuit, apă potabilă de la robinet”.

Foto descriptiv pixabay.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție! O nouă tentativă de fraudă în numele ANAF

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole