După intrarea României în Air Schengen – minorii vor avea nevoie de autorizație de călătorie

de | 21.03.2024 09:41 | Național, Lifestyle

Potrivit unui proiect de lege propus de Ministerul de Interne, după intrarea României în Air Schengen, minorii vor avea nevoie de autorizație de călătorie.

copil aeroport avion

Foto: Unica.md

Reamintim faptul că de la 31 martie 2024 România devine stat membru Schengen. Asta înseamnă că atunci când doriți să călătoriți cu avionul între statele membre Schengen, nu va mai trebui să treceți prin controlul de frontieră însă minorii vor continua să treacă prin controalele Poliţiei. Totodată aceștia vor primi o autorizaţie specială de călătorie.

Ce trebuie să facă părinții, reprezentanții legali sau însoțitorii pentru a intra în posesia documentului respectiv? Să se prezinte mai devreme în aeroport, însă nu în mai puțin de o oră înainte de îmbarcare.

Important de menționat că cei care nu vor avea documentul la îmbarcare riscă o amendă chiar și de 5000 de lei.

Acestă propunere ar îngreuna fluxul de pasageri sunt de părere reprezentanții Asociației Aeroporturilor din România care cer reexaminarea ei.

 

Foto: politiadefrontiera.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție! O nouă tentativă de fraudă în numele ANAF

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole