Un bebeluș de șapte luni a murit din cauza rujeolei, în Brașov

de | 12.12.2023 18:06 | Național, Eveniment

A fost înregistrat primul deces de rujeolă, după declararea epidemiei în România. Este vorba despre un bebeluş de numai 7 luni, din județul Braşov.

Potrivit news.ro, micuțul ar fi luat virusul de la fratele mai mare, în vârstă de trei ani, care nu era vaccinat. Din păcate, îmbolnăvirea i-a adus moartea celui mic.

În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România a fost raportat 1 deces din cauza rujeolei la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din jud. Braşov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic”, a transmis Institutul Național de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România

Potrivit INSP, în acest an, în România au fost înregistrate 2.010 cazuri de rujeolă, cele mai multe în judeţul Mureş – 628, urmat de judeţul Braşov – 344 de cazuri.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, pe 05 decembrie, Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de rujeolă în România, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

Prima doză de vaccin ROR se administrează la vârsta de 12 luni, însă, odată cu declararea epidemiei de rujeolă, în 5 decembrie, medicii de familie vor vaccina bebelușii începând cu vârsta de 9 luni.

Foto descriptiv tv8.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brasov