anchetaonline.ro

Bilanț PNL în mandatul Ciucă: Cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani!

de | 12.07.2022 16:44 | Știri, Național, Politic

 

În ciuda perioadei pline de provocări și dificultăți, pe toate planurile, liberalii, ca parte a structurii executive naționale, trag linie după primele șapte luni de mandat ale guvernului Ciucă și transmit, sintetizat, un bilanț al măsurilor adoptate de acesta pentru gestionarea administrației naționale. Iată principalele puncte ale bilanțului PNL:

Cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani.

  • Absorbția fondurilor europene a crescut cu 7%.
  • Investițiile străine directe au crescut cu 34% în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu anul trecut.
  • Peste 90 de miliarde euro resurse naționale și europene, care vor finanța, în anii următori, proiecte vitale de infrastructură de transport, de sănătate, investiții în energie, proiecte de dezvoltare locală și tranziția la energia verde.
  • „Sprijin pentru România”, programul în valoare de 17,3 miliarde de lei, completează măsurile de protejare a cetățenilor și economiei.
  • Prin exploatarea resurselor de gaze naturale din platoul continental al Mării Negre, vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum.
  • Sunt în curs procedurile de aderare la OCDE, pentru a fi alături de state cu democrații consolidate, care dețin peste 70% din producția și comerțul global și 90% din nivelul mondial al investițiilor străine directe.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu, despre relația România – SUA: „Un parteneriat care a trecut proba timpului!”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL