anchetaonline.ro

BNR. Iată ce monedă va lansa în circuitul numismatic

de | 10.12.2022 09:24 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Banca Națională a României (BNR) a anunțat că, începând cu data de 12 decembrie, va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Fănuș Neagu. Preţul de vânzare este de 480 lei, exclusiv TVA.

Caracteristicile monedei sunt următoarele: aversul monedei redă casa memorială Fănuș Neagu, un fragment din romanul ”Îngerul a strigat”, inscripția în arc de cerc ”ROMANIA”, stema României, valoarea nominală ”10 LEI” și anul de emisiune ”2022”. Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Fănuș Neagu, anii între care a trăit ”1932” și ”2011”, titlurile unora dintre volumele publicate de acesta și inscripția ”90 DE ANI DE LA NASTERE”.

Tirajul: 5.000 piese

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.  Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. De altfel, aceste monede au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Cei interesați să afle informații cu privire la achiziția monedelor pot intra pe site-ul BNR la secțiunea Numismatica.

Sursa foto: BNR

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Una caldă, una rece! 19 grade în weekend, nopți cu până la minus 15 grade de săptămâna viitoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNR