Una caldă, una rece! 19 grade în weekend, nopți cu până la minus 15 grade de săptămâna viitoare

de | 10.12.2022 08:45 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

În acest weekend ne așteaptă temperaturi demne de mijlocul primăverii, deși ne aflăm în plin sezon de iarnă. Cu toate că peste câteva săptămâni vin sărbătorile de iarnă, finalul acestui weekend ne va duce cu gândul, mai curând, la venirea Paștelui.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vor fi atinse temperaturi chiar și de 19 de grade în sud-estul României. Astfel, valorile vor fi mai mari cu 10 grade decât normalul perioadei.

Sâmbătă și duminică, temperaturile vor crește în aproape toate regiunile, iar vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal. Maximele vor fi cuprinse între 10-19 grade, iar minimele vor fi între 4-10 grade.

Cu toate că valorile termice vor fi ridicate, cerul va fi predominant noros, cu excepția regiunilor sud-estice. Totodată, aria ploilor va fi în extindere în jumătatea de vest, iar în celelalte regiuni va ploua în general slab, pe spații restrânse. La munte vor fi precipitații mixte.

Începând de luni, vremea se va răci brusc, iar în depresiuni se vor înregistra temperaturi de până la 15 grade, în timpul nopții, conform Elenei Mateescu, director ANM.

De luni, răcirea va fi semnificativă, cu 0, minus 2 grade în nord-vest și 9-10 în sud-vest, mai puțin cu 10 grade de la o zi la alta.

Marți și miercuri vor fi cele mai reci zile din decembrie de până acum, mai ales nopțile și diminețile, când valorile de temperatură vor fi negative. Vor putea coborî la minus 10- minus 15 grade, în depresiuni”, a transmis Elena Mateescu, pentru Digi 24.

Vestea bună este că la mijlocul săptămânii viitoare, valorile termice vor crește din nou, urmând să ajungă până la 15 grade, în special în sud-estul României.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a decis! O nouă obligație pentru șoferi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole