BNS protestează! Capitala va fi paralizată! Inclusiv Dacia e prezentă cu 500 de oameni!

de | 06.04.2022 11:00 | Național, Știri

Protestele se țin lanț în Capitală! Astăzi, 6 aprilie, începând cu ora 11:00, peste 5.000 de oameni vor participa la protestul organizat de Blocul Național Sindical (BNS). Punctul de întâlnire a fost Piața Victoriei, de unde protestatarii și-au propus să meargă spre Piața Constituței.

Tot în cadrul mișcărilor sindicale de astăzi, vor lua parte și muncitorii de la Uzina Dacia, care încă de ieri și-au anunțat prezența în Capitală, într-un număr de 500 de oameni. Aceștia doresc rezolvarea situației în care se află uzina, puternic impactată de criza de la graniță și luarea de măsuri urgente în privința scăderi prețurilor, dar și creșterii nivelului de viață.

V-am votat și ne-ați uitat! – au scandalizat sindicaliștii prezenți la protest

Blocul Național Sindical este alcătuit din 35 de federații sindicale afiliate, atât din sistemul bugetar cât și din cel privat, iar motivul pentru care peste 5.000 de oameni au decis să iasă în stradă are legătura cu aplicare Legii salarizării și adoptarea de măsuri care vizează securitatea energetică și alimentară a României, precum și semnarea unui pact national pentru industria de apărare, care să conţină măsuri concrete pentru relansarea acestui sector, precum şi pentru a limita presiunea resimţită de populaţie în urma costurilor de finanţare pentru dotarea Armatei.

protest bns

“Dacă nu vom reacţiona public, în stradă, cu privire la nivelul de trai tot mai scăzut şi la refuzul de aplicare a Legii salarizării, vom fi în continuare sacrificaţii de serviciu”, au transmis sindicaliştii.

Avem o reprezentare la nivel naţional, în toate ramurile industriei. Suntem în stradă pentru a transmite un mesaj coaliţiei de guvernare. Vrem să nu ne mai simţim abandonaţi în propria ţară”, a punctat liderul BNS, Dumitru Costin. 

Acesta s-a referit şi la efectele războului din Ucraina în domeniul economic, participanții la marș ținând un moment de reculegere în meoria victimelor din războiul de la granițele României.

”Avem nevoie de un plan concret de măsuri şi investiţii (…) Economia şi populaţia trebuie să fie pregătite iarna viitoare (…) Trebuie să ne gândim la ficare salariat din ţara asta, pentru că preţurile cresc în continuare, iar salariile au rămas pe loc. Lucrurile nu mai pot continua aşa”, a mai afirmat Dumitru Costin în cadrul protestului care a debutat în capitală.

Autoritățile sunt în alertă! Brigada Rutieră le recomandă șoferilor să circule cu o atenție sporită, să păstreze o distanță mai mare între ceilalți participanți la trafic pentru a putea frâna în siguranță, să nu oprească sau să staționeze în locuri neamenajate și să sporească atenția la semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pietonii sunt și ei afectați de protest și li se recomandă să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate. Intervine și Jandarmeria Capitalei care va asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată de către BNS, între orele 11:00-15:30.

Protestele sunt transmise live de către membrii BNS

Sursa: facbook.com/BloculNationalSindical

Protestul organizat de BNS în București, este programat în intervalul orar 11:00 – 15:30.

Programul transmis de Brigada Rutieră București:

» în intervalul orar 11:00 – 11:15, participanții se vor aduna la sediul Guvernului României din Piața Victoriei, alveola centrală, alveola media, trotuarul din fața muzeului Grigore Antipa;

» în intervalul orar 11:15 – 12:00, va fi adunare publică la sediul Guvernului României din Piața Victoriei, alveola centrală, alveola media, trotuarul din fața muzeului Grigore Antipa;

» în intervalul orar 12:00 – 12:15, va avea loc încolonarea participanților;

» în intervalul orar 12:15 – 13:15, participanții vor începe să se deplaseze pe banda I de circulație, pe traseul Piața Victoriei – Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bulevardul Națiunile Unite – Bulevardul Libertății – Piața Constituției.

» în intervalul orar 13:15 – 14:45, va avea loc adunarea publică la sediul Palatului Parlamentului din Piața Constituției;

» în intervalul orar 14:45 – 15:30, defluirea totală a participanților.

trafic restrictionat


<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ucraina

Ultimele articole