Boris Becker condamnat la închisoare! Marele tenismen regretă că a renunțat la colaborarea cu Ion Țiriac

de | 29.04.2022 19:50 | Știri, Lifestyle, Național

Boris Becker, marele tenisman german a fost condamnat astăzi, 29 aprilie, la închisoare de un tribunal londonez. Asta s-a întâmplat pentru că tenisemnul a ascuns sute de mii de lire sterline de bunuri, după ce a fost declarat în faliment.

Tenismenul a fost condamnat la începutul lunii aprilie pentru patru capete de acuzare în conformitate cu legea britanică privind insolvenţa, inclusiv pentru că nu a dezvăluit, a ascuns şi a eliminat active semnificative în urma unui proces de faliment, precizează Reuters.

Boris Beker are 54 de ani și a fost de şase ori campion de Grand Slam,. Acesta a fost găsit vinovat de transferul de bani către fosta soţie Barbara şi actuala soție Sharlely, după falimentul său din 2017.

 

beker la meci

Foto: tenissnet.com

 

Acesta ar fi ascuns active și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor, potrivit BBC.

Boris Beker a făcut un împrumut de peste 3 milioane de lire sterline pentru proprietatea sa de lux din Mallorca, împrumut pe care nu l-a platit. Tot cazul s-a centrat pe falimentul din iunie 2017.

Judecătoarea Deborah Taylor l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare la Southwark Crown Court din Londra.

Este notabil faptul că nu aţi dat dovadă de remuşcări sau de acceptarea vinovăţiei dumneavoastră”, i-ar fi spus judecătoarea.

Aceasta ar mai fi precizat și faptul că Becker va executa jumătate din pedeapsă în spatele gratiilor.

Numele lui Beker este legat și de românul Ion Țiriac care în perioada 1984-1993 a lucrat cu tenismenul german.

Ion Țiriac l-a antrenat pe germanul Boris Becker dar i-a fost și manager. Cei doi au avut o colaborare strânsă, dar în anul 1993 Boris a decis să meargă pe un drum separat, după 10 ani alături de românul nostru.

 

Deși a strâns peste 20 de milioane de euro doar din tenis, acesta a ajuns la faliment iar acum va ajunge și după gratii.

Boris Becker a dat recent un interviu pentru cotidianul german Bild, în care vorbește și subiectul banilor. Fostul tenismen a recunoscut că și-a pierdut averea deoarece s-a înconjurat de oameni care nu îi ofereau cele mai bune sfaturi.

 

Eu eram jucător de tenis și nu am studiat managementul afacerilor sau dreptul. De asta, după ce am terminat cu tenisul, am devenit dependent de anumiți sfătuitori și manageri, care evident că nu îmi dădeau mereu cele mai bune sfaturi.

În cadrul aceluiași material, Becker a recunoscut că ar fi fost unul dintre cei mai bogați sportivi lume dacă n-ar fi renunțat la colaborarea cu Ion Țiriac. Falit deja de câțiva ani, germanul a dezvăluit că a ajuns să apeleze din nou la sfaturile omului de afaceri romîn, care spre deosebire de el este în continuare miliardar.

 

Beker la antrenament

Foto Twitter

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Țiriac