Puya a fost prins drogat, în trafic, azi! Cum şi pe ce “a picat” rapperul!

de | 27.04.2022 23:01 | Național, Eveniment, Lifestyle

Rapperul Puya ar fi dat azi iar de necaz, conform presei naționale. În jurul prânzului, aceasta a fost oprit în cadrul unui control rutier pe o stradă din București și supus mai multor teste specifice.

Dacă etilotestul a indicat valoarea 0, DrugTestul a piuit semnificativ, indicând un rezultat pozitiv pentru consumul de stupefiante. Cocaină, mai exact.

În data de 27 Aprilie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 1, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat. După verificarea documentelor prevăzute de lege, polițiștii au procedat la testarea preliminară a conducătorului auto cu aparatul DrugTest care a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul INML pentru prelevarea mostrelor biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Cercetări Infracțiuni Rutiere din Brigada Rutieră, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. – este anunțul oficial făcut de către oamenii legii privind consumarea acestui episod.

O astfel de situație este, de regulă, urmată de dosar penal. Conform DcNews.ro care citează surse din rândul anchetatorilor, Puya ar fi invocat dreptul la tăcere și ar fi refuzat să dea declarații.

Artistului i s-a ridicat permisul de conducere, iar în cazul în care INML va confirma rezultatul înregistrat de aparatul DrugTest, urmează să fie trimis în judecată. La toate acestea, se adaugă pentru Puya – conform legii – și anularea permisului de conducere și interzicerea dreptului de a susține examen pentru obținerea permisului de conducere pentru o perioadă de doi ani.

Puya - sursa foto click.ro

Media: click.ro

A înființat o asociație de combatere a… consumului de droguri!

Paradoxal, În 2007, Puya este cel care a înființat ONG-ul Agenția Spartacus, care se ocupă de apărarea drepturilor deținuților și combaterea consumului de droguri. Rapperul a avut și acțiuni antidrog în liceele din țară

Pe numele său real Dragoș Gărdescu, Puya este unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din România, formând vreme bună un duet de succes cu Sișu. Primul album – numit Băieți de cartier-  l-a lansat alături de La Familia   în 1997, iar primul contract semnat cu o casă de producție l-a avut la vârsta de 17 ani

În anul 2009, a căștigat prpcesul cu cei de la BUG Mafia pentru a putea folosi “La Familia”.

Alte etape importante din cariera sa au fost reprezentate de lansarea melodiilor Maidanez (în 2021 alături de de Doddy, Mahia, Posset și Alex Velea) și Strigă! (în 2014, alături de Inna, piesă care s-a bucurat de un uriaș succes în Europa.

Acuzat că livra stupefiante în dosarul lui Dani Mocanu

A crescut într-o comunitate expusă a capitalei, rapper-ul făcând declarații șocante despre raporturile dintre dependenții de droguri în România ai anilor 2000. Cunoscuții cântărețului, din cartierul Sălăjan, ajunseseră chiar să vândă obiecte din casă pentru a-și putea procura doza necesară de “fericire”.

Primul moment când s-a văzut de fapt care este amploarea dezastrului cu heroina la noi în cartier, a fost când a început războiul din Afganistan. Atunci n-a mai putut să vină nimeni cu «marfă».Și atunci vedeai oameni pe stradă cu imprimante, cu nu știu ce, erau toți disperați să vândă lucruri. Deci a distrus pe foarte multă lume, mulți au rămas în patima aia și au murit!”, a povestit Puya despre alții în podcastul lui Radu Constantin.

În anul 2017, un scandal uriaș legat de droguri izbucnea chiar în jurul numelui său după ce dezvăluirile mass media din dosarul manelistului Dani Mocanu îl prezentau pe Puya drept dealer al acestuia.

În ciuda numeroaselor probleme din ultimii ani, solistul de declara – într-un interviu acordat evz.ro, în anul 2018, nefericit raportat la situația celor care, pe fondul numeroaselor isipite, au ajuns să consume droguri:

Eu nu vreau să mai discut subiectul… Să îl discute cei care au permis vânzarea la liber a drogurilor legale ani de zile copiilor de 14 ani. Oricum, e un subiect tabu. Cred că principalul drog lăsat liber în 2018 e cazinoul… Distruge oameni și familii și totuși au ajuns să fie cazinouri până și în sate.”- declara rapperul Puya în respectivul interviu.

Media principal: Puya Scandalos Music


Citiţi, de asemenea, pe anchetaoline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București

Ultimele articole