Piteșteanul Robert Glință împreună cu David Popovici – desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2021

de | 27.04.2022 22:58 | Lifestyle, Național, Știri

 

Aceștia au fost premiați alături de echipele lor alcătuite din: Ciprian Glință, Pierre de Hillerin, Dorel Tocitu, Aurelian Ursulescu, Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan, Valentin Grigoraș, Mădălina Ovricenco.

Atât piteșteanul Robert Gkință cât și David Popovici au avut rezultate excelente în anul 2021.

Reamintim faptul că Robert Glinţă a terminat pe locul 8 proba 100 m spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tot el a adus anul trecut prima medalie de aur a României la un Campionat European de nataţie pentru seniori în proba de 100 m spate, câştigând la Budapesta şi argintul la 50 m spate.

O altă performanță notabilă a fost la CE de înot în bazin scurt (25 metri) une a câştigat medalia de argint la 100 m spate şi bronzul la 50 m spate. La Mondialele de înot în bazin scurt a mai reuțit o performanță, o medalie de bronz la 100 m spate.

În ceea ce îl privește pe David Popovici, acesta a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber și pe poziția a șaptea, cea de 100 m liber.

La Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), acesta a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber. A participat de asemenea și la Europenele de înot pentru juniori de la Roma, unde a câştigat medalia de aur.

La evenimentul organizat astăzii, 27 aprilie, au fost prezenți și alți oaspeți de seamă, în frunte cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, ministrul sportului, Eduard Novak, dar și președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, au mai fost premiați, pentru rezultatele obținute anul trecut, următorii sportivi: Mihai Iacob, Denis Popescu, Costea Bianca, Vlad Stancu, Angelica Muscalu, Ioana Cârcu, Cătălin Preda, Constantin Popovici, Ştefan Cozma, Patrick Dinu, Mihai Gergely, și antrenorii acestora: Viorel Ciobanu, Gabriela Câmpan, Eduard Câșlaru, Iulia Becheru, Adrian Cherciu, Claudia Tiu, Florin Avasiloae, Ovidiu Galeru, Răzvan Florea și Radu Claudiu.

Trofee de excelență au mai primit, pentru sprijinul oferit în realizarea obiectivelor de performanță în anul de pregătire și competițional, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și ministrul sportului, Eduard Novak.

Cu această ocazie Diana Mocanu Adetu, Carmen Bunaciu, Dan Ardelean, Marius Grigore, Ion Bădescu, Silviu Anastase, Matei Giurcăneanu, Ana Maria Șintie și Andreea Frigioiu, au fost premiați pentru contribuția avută în realizarea obiectivelor Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 

Robert Glință Pitești

 

Robert este născut în luna Aprilie

Luna aceasta, mai exact pe 18 aprilie a fost ziua de naștere a lui Robert Glință. Cu această ocazie piteșteanul nostru a fost felicitat și de primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.

 

Îi spun, astăzi, „La mulți ani!” lui Robert Glință, înotătorul nostru de aur, cel care este și cetățean de onoare al Piteștiului, din anul 2021!
Robert, în primul rând, îți doresc sănătate!
Te felicit pentru rezultatele importante de până acum și îți mulțumesc pentru că, de fiecare dată, ai dus cu mândrie steagul
Piteștiului la cele mai importante competiții la care ai luat parte!
Să dai dovadă de același profesionalism și să ne faci mândri și la următoarele competiții!” este mesajul adresat campionului piteștean. 
Robert si Gentea
Sursa foto: Facebook Cristian Gentea

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: City Insurance | Cristian Gentea | David Popovici | Robert Glință

Ultimele articole