Poliţele emise de compania City Insurance vor expira curând! Află data anunțată

de | 27.04.2022 19:40 | Știri, Lifestyle, Național

 

  • Au mai rămas doar câteva zile până când toate poliţele emise de compania City Insurance vor expira.

 

Șoferii din România cu asigurări auto la această companie își pot reînnoi polițele de asigurare doar până la 11 mai. În cazul în care nu fac acest lucru, vor răspunde direct pentru eventualele daune provocate altor participanți la trafic.

Trebuie luat în calcul faptul că termenul de valabilitate al poliţelor RCA este de 90 de zile de la data deciziei iar în acest caz Tribunalul Bucureşti a emis procedura falimentului City Insurance la data de 9 februarie.

Toți șoferii cu poliță RCA emisă de City Insurance care vor să fie despăgubiți trebuie să meargă la Fondul de Garantare a Asiguraţilor unde vor depune o cerere.

Conform proiectului pentru limitarea preţurilor la asigurările RCA, înaintat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) un român de până în 30 de ani, care conduce un autoturism cu o capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 1200 de centimetri cubi, va plăti o primă brută pentru asigurarea obligatorie auto de 1.286 de lei.

 

de rca

 

Cea mai mare primă pentru RCA prevăzută în lista cu noile tarife pentru anul 2022 va fi plătită de românii de până în 30 de ani care conduc maşini cu o capacitate de peste 2500 de centimetri cubi. Prima brută de asigurare în cazul lor este de 3.551 de lei.

La polul opus se află cea mai mică primă de asigurare care este de 762 de lei şi se aplică conducătorilor auto cu vârsta cuprinsă între 51 şi 60 de ani, care dețin maşini cu o capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 1200 de centrimetri cubi.

Pentru șoferiipână în 30 de ani, care conduc maşini cu o capacitate cilindrică între 2001 şi 2500 cmc, prima brută a asigurării RCA este de 2.545 de lei.

De menționat faptul că noile tarife sunt prevăzute în anexa proiectului de hotărâre de guvern pentru limitarea preţurilor RCA.

Foto descriptiv

 

 


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: City Insurance | RCA