Meci de fotbal devenit meci de wrestling! AJF Argeş a dat pedepse maxime și vrea să le înăsprească

de | 27.04.2022 19:00 | Știri, Eveniment, Județean, Lifestyle

Bătaie în toată regula la partida dintre A C S Viitorul Călinești și A C S Drăganu (Liga 5), în meciul desfășurat pe 21 aprilie.

AJF i-a suspendat, câte 10 jocuri, pe fotbaliștii care au dat startul conflictului.

La respectiva competiție, până și spectatorii au coborât în terenul de joc și au luat la pumni și picioare jucătorii, intervenind într-un conflict izbucnit între doi fotbaliști de la echipe adverse. A fost căsăpeală pe bune, terminată cu ochi vineți și zgârieturi.

Toată tevatura a început în minutul 94, cu 2 minute înainte de fluierul final.

Fotbaliștii Cătălin Manea de la gazdele din Călinești și Daniel Ristea de la echipa oaspete și-au aruncat vorbe urâte.

Manea s-a dus spre Ristea cu intenția de a îl lovi cu capul în față, iar Ristea s-a ferit și l-a lovit cu pumnul în față pe adversar, căruia i-a dat sângele pe nas. Avariat, dar nu răspus, Manea a ripostat și l-a lovit și el puternic cu pumnul în tot în față pe jucătorul de la Drăganu.

După cum se mai arată în rezumatul făcut de AJF Argeș, pe pagina oficială, după ce s-au lovit reciproc, ”jucătorii gazdă i-au cerut socoteala lui Ristea Daniel. În acel moment, Manea Cătălin s-a năpustit asupra lui Ristea Daniel, l-a alergat și cu greu a fost oprit, dar Ristea Daniel a fugit la bancă. Au intervenit și oaspeții, dar în zadar, deoarece au coborât din tribună aproximativ 15 spectatori (între tribună și teren nu există gard împrejmuitor). (…)

Spectatorii intrați pe terenul de joc au început să lovească bestial jucătorii echipei oaspete, cu pumnii și picioarele sau cu capul. Pur și simplu, i-au culcat la pământ și i-au lovit din toate părțile, ba chiar se îngrămădeau care să dea mai multe picioare și pumni. O parte dintre adversari erau trântiți lângă gard și stăteau ghemuiți și se apărau ca la box, cu brațele în față, după care s-au alăturat și jucătorii echipei gazdă care loveau și în stânga și în dreapta.

O parte din jucatorii echipei oaspete, după această bataie pe terenul de joc, au plecat cu ochii umflați, aveau zgârieturi și sânge pe față.”.

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Argeș a dispus sancțiuni maxime, conform regulamentului, însă, pentru că i se par prea blânde pentru o încăierare atât de violentă, președintele AJF Argeș, Cătălin Popa dorește înăsprirea acestor măsuri, pentru a preîntâmpina, pe viitor, asemenea conflicte pe terenurile de joc.

Pentru incidentele petrecute , dar și pentru lipsa măsurilor de organizare și pocibilitatea pătrunderii spectatorilor pe teren, care au recurs la gesturi violente, echipa A C S Viitorul Călinești a fost sancționată cu interzicerea dreptului organizării a jocurilor oficiale pentru 5  etape și penalitate sportivă de 300 lei în baza listei anexe la Regulamentul AJF. – se mai arată în comunicarea AJF Argeș.

Cei doi fotbaliști, suspendați 10 jocuri

Cei doi fotbaliști de la care a pornit întreaga bătălie, Cătălin Manea (ACS Viitorul Călinești) și Daniel Ristea (ACS Drăganu) au fost suspendați pentru 10 jocuri și puși să achite sancțiuni financiare în valoare de 200 lei fiecare. Ambii au fost găsiți vinovați pentru comportament violent și lovirea în față a adversarului.

Antrenorul principal de la Călinești a bătut un jucător de la Drăganu

Printre ”actorii” bătăliei a fost și un antrenor. Florin Manea, antrenorul principal de la ACS Viitorul Călinești l-a lovit cu pumnii și picioarele pe jucătorul echipei oaspete de la Drăganu, Daniel Alesandru.

Antrenorul respectiv s-a prezentat în fața comisiei de diciplină a  AJF Argeș și a spus că regretă fapta. A fost suspendat pentru următoarele 9 jocuri și penalizat cu 200 lei.

Cătălin Popa, președintele AJF Argeș: Am aplicat sancțiunile maxime permise, însă sunt prea blânde pentru ceea ce s-a întâmplat!

AJF Arges

 

Totul a pornit de la o altercație între doi jucători. S-au lovit reciproc în față, spectatorii au coborât în teren și atât aceștia, cât și antrenorul, au început să îi bată pe cei de la Drăganu. Efectiv se întreceau care să dea mai multe lovituri de pumni și picioare.

Clar, nu suntem de acord și nu tolerăm asemenea acte de indisciplină și de violență. Sancțiunile date este tot ce se poate da conform  regulamentului. Am mers pe maxim, însă sunt prea blânde comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în teren. Acest eveniment trist este un motiv în plus să modificăm sancțiunile și să le înăsprim. Așa ceva nu se întâlnește nici la meciurile de box sau de MMA.

Repet, sancțiunile date, chiar dacă sunt maximele din regulament, sunt prea mici pentru ceea ce s-a întâmplat!”, ne-a declarat președintele AJF Argeș, Cătălin Popa.

Dacă mai contează cu ceva, meciul s-a terminat cu un scor de 0-3, victoria formală fiind atribuită de cei de la Drăganu. Bătuți, însă, bine, din punct de vedere fizic!


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești

Ultimele articole