anchetaonline.ro

Anunț! Unii elevi ar putea fi admişi la liceu fără Evaluare Națională

de | 28.04.2022 09:03 | Știri, Cultură, Lifestyle, Național

Admitere la liceu fără Evaluare Națională!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că elevii de gimnaziu care obțin performanțe la olimpiadele școlare ar putea să fie admiși la liceu fără să susțină examenul de Evaluare Națională.

Ce este mai important pentru recunoașterea performanței acestor copii, dincolo de aceste accidente pe care o să încerc să le explic atât cât pot fi explicate, este stimularea parcursului educațional al acestor elevii cu performanțe deosebite. Și mă refer aici la posibilitatea de admitere la facultate, care deja există, dar și la liceu, care să se facă fără examen de Evaluare Națională pentru elevii care obțin rezultate la olimpiade corespondente profilului clasei în care își doresc să studiile liceale”, potrivit Edupedu.

La acest moment, doar elevii de liceu care au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale se pot înscrie pentru urmarea studiilor superioare fără susținerea concursului de admitere.

Conform articolului 151 din Legea Educației Naționale:

(2) În cadrul metodologiei proprii, instituțiile de învățământ superior stabilesc facilități sau condiții speciale referitoare la admiterea candidaților la programe de studii universitare de licență, care au obținut în perioada studiilor liceale distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale.

(3) Candidații la studiile universitare de licență care au obținut, în perioada studiilor liceale, distincții (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la buget, pentru un program de licență, masterat sau doctorat.”

 

ministrul educatiei la

 

 


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: David Popovici | Robert Glință | Sorin Cîmpeanu