anchetaonline.ro

Accident grav de rafting! 1 mort, o persoană în stare gravă și 20 de victime ușoare!

de | 02.04.2022 15:49 | Știri, După subiect, Eveniment, Importante, Național

  • Accident grav la un concurs de rafting care se desfășura, astăzi, în județul Gorj, pe râul Jiu
  • Au fost implicate 3 bărci în care se aflau 22 de persoane.
  • Bărcile s-au răsturnat din cauza curenților foarte puternici.

ACCIDENT RAFTING 5 - Accident grav de rafting! 1 mort, o persoană în stare gravă și 20 de victime ușoare!

Conform primelor informații, pasionații de rafting au ales să iasă pe râu, în cadrul unei competiții, în ciuda avertizărilor meteo de vreme rea, cu furtună și vânt puternic. Apele Jiului sunt foarte agitate în această perioadă iar, valurile, în unele zone, ajung chiar şi la un metru. Au participat la această experiență care s-a sfârșit foarte prost peste 20 de persoane, femei și bărbați pasionați de acest sport.

Cronologia evenimentelor: Numărul de urgență 112 a fost apelat de una dintre femeile care se aflau în bărcile participante, după ce acestea nu au mai putut face față curenților și au fost răsturnate sau izbite de stânci. După primirea acestui apel, ISU Gorj a trimis, la fața locului mai multe echipaje de intervenție:

Pompierii salvatori gorjeni au fost solicitați să intervina după ce 3 bărci care făceau rafting pe râul Jiu s-au răsturnat.

De la nivelul județului Gorj, la fața locului au fost alocate de urgență o autospecială de stingere, 2 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, în sprijinul echipejelor locale au fost dislocate o barcă de salvare, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Hunedoara, au transmis reprezentanții ISU GORJ.

 

La intervenție au venit și și 2 echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță, dar și echipajele Salvamont cu scopul de a interveni pentru recuperarea a cinci persoane aflate pe cealaltă parte a versantului.

La debutul intervenției, minim 4 persoane din grup erau declarate dispărute. Căutările s-au extins inclusiv într-un tunel de cale ferată aflat în zonă.

Într-un final, echipele special trimise de Salvamont au recuperat nu mai puțin de 6 oameni din grup, rămași pe munte. La acest moment, se știe de soarta fiecărui participant în cursa de rafting.

Căutări și resuscitări disperate! Informații contradictorii despre numărul de victime din cursa de rafting!

Există minim un mort, o persoană găsită inițial, de salvatori, în stop cardio-respirator și supusă procedurilor de resuscitare. De asemenea, o victimă despre care inițial s-a spus că ar fi decedat, respectiv o femeie de 33 de ani, a fost transportată la un spital din Pietroșani, în stare de hipotermie. Alte 20 victime din cursa de rafting au fost evaluate medical la fața locului, dar au refuzat transportul către spitale.

ACCIDENT RAFTING 3 - Accident grav de rafting! 1 mort, o persoană în stare gravă și 20 de victime ușoare!

În ceea ce privește bărbatul care și-a piedut viața, după 40 de minute de resuscitare, echipajele prezente la fața locului au fost nevoite să constate decesul acestuia. Este vorba despre instructorul grupului de turiști care s-au avântat pe râu și cel care organizase, de fapt,  expediția.

În ciuda faptului că purta echipament de protecție, rănile sale au fost foarte grave, după ce barca s-a lovit de stânci. A fost scos din apă de către prieteni, inconștient, pe malul opus părții carosabile și tot aceștia au fost nevoiți să îl care până la Ambulanța care nu avea acces în zonă.

Conform primelor date, instructorul decedat este din București. Detaliile despre vârsta acestuia sunt contradictorii, existând surse care susțin că instructorul avea 35 de ani și alte surse, tot oficiale, care vorbesc despre vârsta de 42 de ani.

Ca urmare a nenorocirii produse, polițiștii orașului Bumbești Jiu au întocmit dosar penal în urma acestui tragic eveniment.

Întrucât una dintre victime a decedat, urmează ca echipa operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale -care s-a deplasat la fața locului – să efectueze cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, transmit reprezentanții IPJ Gorj.

Accidentul de rafting s-a petrecut în zona Defileului Jiului, la aproximativ 13 km de Petroșani, în apropiere de Mănăstirea Lainici.

ACCIDENT RAFTING 4 - Accident grav de rafting! 1 mort, o persoană în stare gravă și 20 de victime ușoare!

 


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: