BRONHOSCOPIA – procedura se realizează GRATUIT la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

de | 23.02.2023 12:58 | Știri, Județean, Lifestyle

  • Bronhoscopia, procedura importantă de diagnostic în bolile respiratorii!

 

Reprezentanții Spitalul Județean de Urgență Pitești anunță faptul că orice pacient care are recomadarea efectuării unei bronhoscopii trebuie să știe că această procedură poate fi realizată cu internare de zi în cadrul Secției de Pneumologie a Spitalului Județean, fără costuri, în baza biletului de trimitere, a cărții de identitate și cardului de asigurat.

Tot ceea ce are de făcut pacientul, este să facă o programarea prealabilă, la numărul de telefon 0248.287.150, interior 304, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-13:00. Programarea este obligatorie!

Bronhoscopia

 

Pentru diagnosticarea multor afecțiuni ale căilor respiratorii indicată este bronhoscopia. Pe lângă faptul că această metodă de explorare endoscopică se poate realiza la Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru pacienții internați în cadrul unității.

La recomandarea unui specialist, de această procedură minim invazivă pot beneficia și pacienții care nu sunt spitalizați continuu, cu internare de zi în cadrul Secției de Pneumologie, fără costuri.

Aceasta poate fi realizată în baza biletului de trimitere, a cărții de identitate și cardului de asigurat.

Este foarte important ca după obținerea recomandării pentru efectuarea unei bronhoscopii să se efectueze o programare, la numărul de telefon 0248287150, interior 304, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-13:00.

Bronhoscopia

Bronhoscopia este o procedură prin care este posibilă vizualizarea interiorului căilor aeriene – laringe, corzile vocale, trahee, bronhii principale și bronhii segmentare, cu ajutorul unui aparat subțire și flexibil, dotat cu o camera video în vârf, numit fibrobronhoscop.

Aceasta se efectuează în cabinetul de Endoscopie Bronșică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, la recomandarea medicului, în situația în care există suspiciunea unei patologii pulmonare a cărei etiologie nu poate fi identificată prin intermediul altor investigații imagistice (radiografie pulmonară, CT toracic) și de laborator (examen bacteriologic al sputei).

Principalele indicații de efectuare ale bronhoscopiei sunt reprezentate de:

  • Stabilirea diagnosticului etiologic al infecțiilor pulmonare din aspirat bronșic;
  • Prelevarea de biopsii pulmonare pentru confirmarea suspiciunii de tumori ale sistemului respirator.

Bronhoscopia

Această procedură nu este dureroasă, dar pacientul poate avea o senzație de disconfort la nivelul gâtului, poate să tușească sau poate avea o senzație de lipsa de aer.  Acest disconfort dispare complet după încheierea procedurii și retragerea bronhoscopului”, transmit reprezentanții SJU Pitești. 

De precizat faptul că pacientul nu trebuie să mănânce sau să bea cu cel puțin 6 ore înainte de efectuarea bronhscopiei.

Ca regulă generală, pacientul trebuie să ceară sfatul medicului care a recomandat-o înainte de realizarea procedurii și să prezinte toate documentele medicale pe care le deține, precum și schema de tratament administrată la domiciliu”, mai precizează aceștia în comunicatul semnat de Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al unității.

După obținerea rezultatului, pacientul trebuie să fie reevaluat de către medicul pneumolog care a recomandat efectuarea fibrobronhoscopiei

 

Foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești