BUSINESS DE VACANȚĂ! Două firme și-au împărțit contractele pentru reparații la școlile din Pitești

de | 27.07.2023 20:45 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Pitești

► O firmă care la ultimul bilanţ a raportat doar doi angajaţi execută reparaţii în 10 şcoli. David General Global trebuie să finalizeze lucrările până începe şcoala!

Primăria Piteşti şi-a planificat pentru această vară reparaţii la 11 unităţi de învăţământ din municipiu: 3 grădiniţe, 4 şcoli şi 4 licee. Procedura de atribuire a fost lansată pe 7 iunie, iar pe 6 iulie au fost semnate contractele cu câştigătorii. Deşi la licitaţie s-au înscris 7 firme, unele cu cifre de afaceri impresionante şi cu zeci, chiar sute de angajaţi, precum Bluart Rom Grup sau Metabet CF, doar două mici societăţi şi-au împărţit cele 11 contracte.

La începutul acestei luni, primarul Cristian Gentea a semnat contractele pentru reparaţiile la şcolile din Piteşti cu reprezentanţii firmelor David General Global SRL din Piteşti şi Bogjoinery Prod Industrial SRL din Piatra Olt. Marian Georgescu, patronul societăţii David General Global, şi-a adjudecat nu mai puţin de 10 din cele 11 contracte, în vreme ce Matei Damian a prins doar contractul pentru lucrările la GPP „Căsuța Poveștilor”.

► David General Global repară de 5 ani şcolile şi grădiniţele din Piteşti

semnare contracte scoli 7 iulie 2023 georgescu marian gentea

David General Global este o cunoştinţă veche a municipalităţii, din 2019 prinzând în fiecare an contracte pentru lucrări la şcolile din Piteşti.

  • 2019 – 2 contracte în valoare totală de 72.354,37 lei (fără TVA)
  • 2020 – 5 contracte în valoare totală de 525.092,69 lei (fără TVA)
  • 2021 –17 contracte în valoare totală de 891.716,48 lei (fără TVA)
  • 2022 – 8 contracte în valoare totală de 673.242,47 lei (fără TVA)
  • 2023 – 10 contracte în valoare totală de 1.079.050,65 lei (fără TVA)

Este interesant cum în 2021 firma care a raportat doar trei angajaţi în acel an a reuşit să execute reparaţii la 17 unităţi de învăţământ, iar anul trecut, cu doar doi angajaţi, conform bilanţului pe 2022, şi-a dus la bun sfârşit lucrările la cele 8 şcoli şi grădiniţe din Piteşti. Acum, David General Global are de onorat 10 contracte la tot atâtea unităţi de învăţământ, iar lucrările trebuie finalizate până să înceapă cursurile noului an şcolar.

Marian Georgescu este administratorul şi unicul asociat al societăţii David General Global, firmă care anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 1.153.890 lei şi un profit net de doar 37.321 lei. Primăria Piteşti este principalul partener de business al firmei lui Marian Georgescu, care mai are doar mici contracte cu Apă Canal, cu unităţi de învăţământ din Piteşti, cu Spitalul Judeţean, Spitalul de Geriatrie din Ştefăneşti, Poliţia Argeş,Serviciul Public Piețe Târguri Oboare Curtea de Argeş.

În contul contractelor semnate în urmă cu circa trei săptămâni cu Primăria Piteşti, David General Global va executa lucrări la grădiniţele„Micul Prinț”, „Albă ca Zăpada”, la școlile „Nicolae Simonide”, „Negru Vodă”, „Alexandru Davilaˮ şi „I.L. Caragialeˮ, precum şi la Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu” şi la liceele „Ion Barbu”, „Dimitrie Dima” şi „Dinu Lipatti”.

► O firmă din Piatra Olt a prins ultimul contract

gentea semnare contracte scoli 7 iulie 2023_2

Ultimul contract din lotul de 11 a revenit societăţii Bogjoinery Prod Industrial SRL, de asemenea un vechi colaborator al Primăriei Piteşti în investiţiile care vizează reparaţia unităţilor de învăţământ. Firma cu 15 angajaţi din Piatra Olt, controlată de Matei Damian şi care în ultimii doi ani a prins cinci contracte cu Primăria Piteşti, a semnat de această dată doar un contract în valoare de 31.499,93 lei (fără TVA), pentru lucrările de reparaţii ale burlanelor, ale soclului şi treptelor exterioare la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa Poveştilor”.

Spre deosebire de David General Global, care pare să fie dependentă de contractele cu Primăria Piteşti, grosul afacerilor Bogjoinery Prod Industrial SRL nu se derulează în Argeş, printre instituţiile pentru care a executat sau execută lucrări numărându-se Hidroelectrica, Romsilva, CFR sau Poliţia Capitalei. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 8,2 milioane lei şi un profit net de peste 1,7 milioane lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Jenant! Inspectoare DGASPC Argeş – condamnată pentru că a furat sutiene dintr-un magazin

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: David General Global | Marian Georgescu | Primăria Pitești