Cabana Voina se redeschide de la 1 mai

de | 18.04.2024 19:30 | Din ediția tipărită, Câmpulung Muscel, Economic

🔻 Să sfârâie grătarele pe valea Râului Târgului! Cabana Voina îşi redeschide restaurantul şi terasa!

Cabana Voina, una dintre cele mai cunoscute unităţi de cazare din zona de nord a judeţului, şi-a schimbat recent proprietarul. După mai multe încercări, patronul societăţii Muscelul SA, care deţinea cabana de pe malul Râului Târgului, Iustin Preoteasa, a reuşit să înstrăineze bătrâna construcţie. Potrivit informaţiilor apărute încă din vara anului trecut, Voina a fost achiziţionată cu un milion de euro de către un potent om de afaceri din sfera construcţiilor, tânărul om de afaceri George Răuţoiu, manager al societăţilor Ratelen Construct şi Conteh Barengott.

George Rautoiu

Vechea unitate de cazare din inima munţilor Făgăraş a ajuns însă într-o avansată stare de degradare, fiind necesare lucrări serioase de reabilitare şi modernizare. După ce a fost cumpărată, Voina şi-a închis porţile pentru oaspeţi, pentru reabilitare, însă în curând se pare că se va redeschide, cel puţin parţial.

Potrivit jurnaliştilor de la „Ziarul din Muscel”, noul proprietar se pregăteşte să deschidă Cabana Voina de la 1 mai. Pentru o perioadă, cabana Voina va funcționa doar cu restaurantul și terasa, putând astfel fi un loc ideal de popas pentru turiştii veniţi să se relaxeze şi să se bucure de aerul curat şi liniştea zonei.

Se doreşte reabilitarea cabanei cu fonduri europene

În ceea ce priveşte întreaga locaţie, proprietarul intenţionează să atragă fonduri europene pentru a o reabilita şi a-i reda farmecul de odinioară, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, în urmă cu mai mulţi ani cu Valea cu Peşti, unitate adusă de omul de afaceri Dumitru Grecu la nivel de patru stele graţie unui proiect cu finanţare externă. Astfel, dacă planurile de viitor ale noului proprietar se concretizează, cabana Voina ar putea redeveni perla turismului muscelean şi ar putea revigora turismul în zonă.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se construieşte un nou complex turistic cu 10 cabane pe malul lacului Vidraru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cabana Voina | George Răuţoiu | Muscelul | Ratelen

Ultimele articole