Călătorești în Grecia? Avertizare transmisă de MAE

de | 24.08.2022 20:20 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O nouă avertizare de călătorie a fost emisă de Ministerul Afacerilor Externe pentru cetățenii care vor să plece în Grecia.

De această dată, este vorba despre o alertă meteo de fenomene extreme, care este în vigoare până la data de 27 august.

Potrivit MAE, sunt așteptate ploi abundente, grindină, vijelii, descărcări electrice, iar intensitatea maximă a acestor fenomene ar putea fi atinsă pe 24 și 25 august.

Meteorologii din Grecia avertizează că astăzi este vizată partea continentală a Greciei (inclusiv zona Halkidiki), respectiv insulele din Marea Egee, insula Evia şi insulele Sporade, cu excepţia arhipelagului Dodecanez.

Pe 25 august fenomenele extreme vor cuprinde și centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia şi cele din nord-estul Mării Egee.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, transmite MAE.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dumitru Tudosoiu: „Dacă se va păstra ritmul îmbolnăvirilor COVID, ne va paște din nou scenariul online!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Grecia

Ultimele articole